DARK SIDE OF THE WALL

DARK SIDE OF THE WALL – THE NORDIC FLOYD SHOW

I 2019 var det 40 år siden det legendariske albumet «The Wall» ble utgitt, og en slik begivenhet kan ikke bli forbigått i stillhet. Heldigvis er Dark Side of the Wall Norges beste Pink Floyd-tributeband, og ikke vonde å be.

Konsertene på vestlandet i februar ble en uforbeholden suksess, og Bergens Tidende trillet en femmer på terningen.

«Med to fullsatte hus i Grieghallen lørdag kveld leverte det bergenske coverbandet en imponerende forestilling som absolutt tilhører det aller ypperste i sitt slag.» «Storslagent og imponerende på alle måter.»

Andre tributeband gjør sitt beste for å kopiere heltene, mens noen allerede har oppnådd nirvana: Å bli godkjent av sine egne idol. Dark Side of the Wall er bandet som Roger Waters mener er «F***ing brilliant», og som har spilt for fulle hus en rekke steder i landet i 20 år.

Det hele startet i og for seg ved et uhell. På tidlig 2000-tall holdt trommis Helge Nyheim, gitarist Bjarte Aasmul og bassist Kai Taule på som band på Zachen i Bergen, og da ingen i publikum kunne stemme i på «Shine on You Crazy Diamond», måtte Helge trå til som vokalist. Etter den kvelden fant de ut at det hadde vært kjekt å spille Pink Floyd-låter oftere, og Dark Side of the Wall oppstod og har holdt det gående siden.

Dark Side of the Wall spiller i teltet fredag 11. oktober. Billetter til festivalen kjøper du her: http://bit.ly/2Pilo6K