Teltet åpner kl 18.00 begge dager. Konsertene starter kl. 19.30.

Fredag 11. oktober
Spinning Wheels kl. 19.30
Dark Side of the Wall kl. 21.15/21.30
Onsdagsbandet kl. 23.00

Lørdag 12. oktober
Sordal kl. 19.30
The September When kl. 21.15/21.30
Østre Gasværk kl. 23.00

Artistinfo

Sordal består av Stein Roger Sordal, Bjarne L. Severinsen, Tommy Jacksonville, Kenneth Silden og Michael Aadal. Bandet spiller pop, rock, country og folk. Debutalbumet “In Fort Knox with a penny” ble utgitt i 2008 (MTG Music) og det andre albumet «Pale Horse Waiting» ble sluppet i 2012. Tredje album «New Dawn, Old Horizon» kom i mai 2014, også på MTG Music. Både «Pale Horse Waiting» og «New Dawn, Old Horizon» ble spilt inn på ei hytte i Bygland. I mai 2015 slapp bandet singelen «Runaway» på egen label, Hut 4 Records. Høsten 2016 slapp bandet sin første EP; «Chasing Endorphins» (Hut4) som også var første plate som ble sluppet digitalt. Den 1. februar 2018 slapp Sordal  den første singelen fra det kommende albunet «Riding the Wind». Singelen er produsert av Christer Cederberg sammen med Erik Faber. Bandet har gjort en rekke opptredner de siste årene, som Odderøya Live, Eikerapen Roots Festival og Ose Country Festival. Sordal har også gjort support for Bryan Adams, John Fogerty og Bob Dylan.

Spinning Wheels Band fra Telemark låter tett og tøft – og med det ene beinet solid plantet i rocken og det andre i countryen går de i en mer rocka og «moderne outlaw»-retning enn tradisjonell country. Inspirasjonen er mer hentet fra Texas enn Nashville i så måte.

Bandet har stått på plakaten til mange av de store festivalene rundt i landet de siste årene, og sommeren 2017 spilte de support for Brad Paisley i Seljord, sammen med Scott Scovill og gjester fra Brad Paisleys band! Dette ble begynnelsen på et meget hyggelig samarbeid som blant annet har resultert i at Randle Currie og Justin Williamson har bidratt med steelgitar og fele på Spinning Wheels Band sitt kommende album!

2019 blir et merkeår i bandets historie. Deres første utgivelse kommer i høst, bandet var på en studietur til Nashville og Chicago i juni – med opptredener begge steder, flere store festivaljobber i sommer og høst – det blir også ny supportjobb for Brad Paisley i Oslo Spektrum i oktober, samt bandets 10-års jubileum til høsten! Mye å glede seg til, og mye å feire!

Karismatiske frontfigurer – samt flerstemt vokal og fremragende instrument-håndtering – har gjort Spinning Wheels Band til lokale favoritter! Bandet er kjent for å skape liv – og å spille lange konserter – rett og slett fordi de koser vettet av seg på scenen! De spiller egne låter samt låter fra sine favoritter. Her dukker det opp låter fra Respatexans, Chris Knight, Randy Rogers Band, og mange mange andre. Repertoaret gjenspeiler en stor kjærlighet til amerikansk kultur, biler, og landsbygda – og såklart også universelle temaer som kjærlighetstrøbbel og daglig slit. Tre singler fra det kommende albumet er å finne på de fleste strømmetjenester allerede.

Rockecowboyene tar med seg sin Nashville-kompis Scott Scovill til Kristiansand også denne gangen. Scott har jobbet i musikkindustrien i Nashville i mange år som videoprodusent og entreprenør, og samarbeider med de fleste store navnene innen countryverdenen på den måten – men turnerer kun med Spinning Wheels Band – og kun i Norge! Han har derfor lenge vært en godt bevart hemmelighet som vokalist, men har etterhvert gjort flere innspillinger som er å finne på diverse strømmetjenester.

Østre Gasværk spiller Kim Larsen og Gasolin-låter med nerve og dyp respekt for originalene. Sist de spilte her ble det rekord med publikummere på Ernst!

Denne kvelden får vi høre et utsøkt repertoar av både store og små hits Kim Larsen har skrevet til seg selv og Gasolin. Det blir en herlig blanding låter.

Vokalist René Gerrick gjør ikke noe for å likne Kim Larsen – og takk for det. Men når han åpner munnen blir man inn imellom i tvil, og han klarer på én og samme tid både å fortolke og kopiere legenden. Med et velspillende band i ryggen tror man virkelig på Renés versjoner av sangene, og det treffer publikum rett i hjertet. Kim Larsen har selv hørt Østre Gasværk og uttalt: «Ikke nok med at de spiller bedre enn vi gjorde i Gasolin i sin tid, de røyker også like mange sigaretter».

René vil ikke kalle Østre Gasværk det beste Gasolin/Kim Larsen tributebandet i Danmark – det gjør jo alle! Kom heller og hør, før du selv bestemmer deg. Bandet er uansett med sine kjærlige låttolkninger og 16 år på veien, det mest populære og mest etterspurte ”Gas” bandet for tiden. De har spilt helt i front med de store danske og utenlandske navnene, og gledet publikum under mange store festivaler og konserter over hele Norden. Kom, opplev dem tett på og lukk øynene, så er du ikke i tvil!

I 2019 var det 40 år siden det legendariske albumet «The Wall» ble utgitt, og en slik begivenhet kan ikke bli forbigått i stillhet. Heldigvis er Dark Side of the Wall Norges beste Pink Floyd-tributeband, og ikke vonde å be.

Konsertene på vestlandet i februar ble en uforbeholden suksess, og Bergens Tidende trillet en femmer på terningen.

«Med to fullsatte hus i Grieghallen lørdag kveld leverte det bergenske coverbandet en imponerende forestilling som absolutt tilhører det aller ypperste i sitt slag.» «Storslagent og imponerende på alle måter.»

Andre tributeband gjør sitt beste for å kopiere heltene, mens noen allerede har oppnådd nirvana: Å bli godkjent av sine egne idol. Dark Side of the Wall er bandet som Roger Waters mener er «F***ing brilliant», og som har spilt for fulle hus en rekke steder i landet i 20 år.

Det hele startet i og for seg ved et uhell. På tidlig 2000-tall holdt trommis Helge Nyheim, gitarist Bjarte Aasmul og bassist Kai Taule på som band på Zachen i Bergen, og da ingen i publikum kunne stemme i på «Shine on You Crazy Diamond», måtte Helge trå til som vokalist. Etter den kvelden fant de ut at det hadde vært kjekt å spille Pink Floyd-låter oftere, og Dark Side of the Wall oppstod og har holdt det gående siden.

Et hint av sommer midt i oktober! Onsdagsbandet spiller på årets festival.

Onsdagsbandet gir deg coverversjoner av hits, plukket fra øverste hylle blant tidenes mest populære artister og er kjent som ett av de beste liveband innen sin sjanger.

For mer info om Onsdagsbandet, sjekk deres hjemmeside: www.onsdagsbandet.no.

The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band. Bandet står bak en imponerende rekke udødelige hits, og i 2019 legger de ut på veien igjen.

Med slipp av klassiske album som «Huggermugger» og «Mother I’ve Been Kissed», satte The September When en ny standard for norsk rock. Musikken har vist seg å tåle tidens tann bemerkelsesverdig bra, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen med hits som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You» i 2019.

Etter å ha blitt oppløst i 1996, gjenforentes de først i 2008 på en konsert foran 20 000 mennesker i Stavanger sentrum. Deretter fulgte albumet Juda Kiss i 2009, og en turné som kulminerte i Oslo Spektrum.

I 2013 mistet bandet Morten Mølster, det gode mennesket fra Våland. «Vi har landa på et par musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for, og samtidig ta med noe av seg sjøl inn i det laget av individualister som The September When alltid har vært.»
12. oktober gjenforenes bandet bak Årets Spellemann 1993 på Øvre Torv! “Noen spurte om vi ville ha en spillejobb”, sier Morten Abel, “og det ville vi”. Noen ganger er det så enkelt.