Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

SPINNING WHEELS

SPINNING WHEELS

Etter en fantastisk opplevelse under Countryfestivalen i Seljord - der de spilte på hovedscenen som support for Brad Paisley sammen med Scott Scovill og to av medlemmene i Brad Paisleys band (og Paisley selv lyttende i kulissene!) - er Spinning Wheels klare for Kristiansand og Dark Season Musikkfestival.

Dette blir første gang det populære bandet fra Telemark spiller i Kristiansand - og de gleder seg!

Spinning Wheels fra Notodden låter tett og tøft! Bandet har solide røtter i countrymusikken, men går mer i en rocka og «moderne outlaw»-retning enn tradisjonell country. Bandet vant Sjøorm Country-konkurransen under Countryfestivalen i Seljord i 2012, og har gjestet festivalen flere ganger etterpå - sist nå i sommer. Bandet har også vært på plakaten på festivalen i Vinstra og Bluesfestivalen på Notodden. Bandets formkurve er naturlig nok stigende etter sommerens opplevelser, og de ser frem til konserten i Kristiansand.

Karismatiske frontfigurer - samt flerstemt vokal og fremragende instrument-håndtering - har gjort bandet til lokale favoritter! Bandet er kjent for å skape liv - og å spille lange konserter - rett og slett fordi de koser vettet av seg på scenen! De spiller egne låter samt låter fra bandets egne favoritter. Her dukker det opp låter fra Respatexans, Chris Knight, Keith Urban, Randy Rogers Band, og mange mange andre. Repertoaret gjenspeiler en stor kjærlighet til amerikansk kultur, biler, og landsbygda - og såklart også universelle temaer som kjærlighetstrøbbel og daglig slit.

Bandet består av Stian Bakka - gitar og vokal, Tom Runar Aasen - gitarer og vokal, Ole Roy Bendiksen - bass, og John Terje Johnsen - trommer.

Scott Scovill overrasker igjen - og tar turen over fra Nashville igjen for å bli med Spinning Wheels som gjesteartist på noen låter også i Kristiansand! Han er mest kjent som videoprodusent for mange av de største countryartistene der borte, og også som eier av videoproduksjonsselskapet Moo TV som de siste årene har vunnet flere prestisjetunge bransjepriser. Scott ble kjent med gutta i Spinning Wheels da han var med nevnte Paisley til Notodden i 2010. Han har siden kommet tilbake til Norge mange ganger, og i 2013 ble han invitert med da Spinning Wheels gjestet Countryfestivalen i Seljord. Der viste han en side av seg selv som vokalist - noe ingen hadde sett før! Han synger nemlig KUN i Norge - og kun med Spinning Wheels! Med sin dype Johnny Cash-baryton ble han merke til og ble en snakkis. Repertoaret hans består da også naturlig nok av mange Cash-låter.

Kom og møt dem i Dark Season teltet på Torvet 28. oktober!

Samarbeidspartnere