Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

TOM JARLE ISTAD KRISTIANSEN

TOM JARLE ISTAD KRISTIANSEN

Musikk er viktig, musikk skaper relasjoner og åpner opp for nye muligheter. Gjennom musikk kan vi nå ut til dem som trenger en hånd.

Tom K eller Tom Jarle Istad Kristiansen (som er hans fulle navn), har alltid vært interessert i musikk. Her i Norge har han utmerket seg som kordirigent for en rekke kjente kor og som låtskriver.

Hans karriere skjøt fart da han opplevde sin egen personlige krise, og det tok ham også i en helt ny retning.

I to år slet Tom K med en tung depresjon som var nær ved å ta «strupetak» på ham, og livet så mørkt ut. For Tom K var det bønnen som fikk ham ut av denne depresjonen, og bønn har alltid hatt en viktig plass i hans liv. En kveld endret alt seg for ham. Gud kom til ham på en sterk og ekte måte, slik Gud kan nå alle mennesker. For Tom K kom «åpenbaringen» i form av bilder om hvordan musikk kan være en døråpner og hva musikk kan bety for det enkelte menneske.

«Den natten stod jeg opp og begynte å skrive sanger, og jeg har skrevet sanger siden den gang» (Tom K.).

Flere sanger ble skrevet, sanger som har hatt stor betydning og påvirkning på dem som har hørt dem fremført.

Gospelmusikk handler om å motta hjelp og komme seg ut av vonde dager med gjennom den trøsten musikk kan gi. Det å oppnå suksess som musiker handler ikke om å tjene så mye penger som mulig. Det handler om å ha andre prioriteringer enn å tjene så mye som mulig. «Musikk gir oss muligheter til å bruke det jeg har og kan til å hjelpe andre».

For flere år siden tok han kontakt med flere afro-afrikanske Baptistkirker i Chicago. Resultatet av det ble mange turer til Chicago. Sangene og tekstene har nådd ut til mange mennesker, og mange har opplevd at tekstene gav dem håp i en vanskelig hverdag.

Tom K’s suksess åpnet for nye muligheter. Han så selv med egne øyne, om hvor mange foreldreløse og misbrukte barn som bodde i Chicago. Han tok et valg om å hjelpe disse barna i et tett samarbeid med Baptistkirkene. Hans arbeid ble lagt merke til. I Norge bidrar mange mennesker både direkte i dette arbeidet og med å samle inn penger til disse unge barna og ungdom, familier som slet eller de som var alene og ensomme. Det handlet om å gi disse menneskene et håp om bedre hverdag. Mat, klær, noen å prate med, noen som gir dem et oppmuntrende klapp på skuldrene er blant aller viktigste et menneske trenger. Videre var det viktig å gi ungdom et håp for fremtiden i en by hvor det var stor frustrasjon, hvor barn og unge ble drept, vold i familier, stor gjengaktivitet, en høy arbeidsledighet og fattigdom.

Sangene han skrev etter sitt møte med Gud vil være utgangspunktet for platen som er på vei til å bli lansert. Sammen med sitt eget kor, The Norwegian Gospel Singers og alle hans venner i Chicago har albumet «The United Gospel Project» nå blitt en realitet. Albumet har blitt spilt inn i en rekke studioer både i Norge og i USA.

Svaret vi alle behøver kan oppsummeres i sangen «Jesus Is All You Need», hvor følgende strofe står, «Where do you go when you have nowhere else to go? Jesus is all you need» sier Tom K.

Vi kan vente oss en fantastisk opplevelse når Tom K. og koret hans entrer Kristiansand Domkirke, og vi ser frem til mye god musikk og stemning.

 

DOMKIRKEN 20. OKTOBER

Samarbeidspartnere