Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

BJØRN EIDSVÅG

BJØRN EIDSVÅG

Siden oppstarten i 1971, har den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg grundig skrevet seg inn i norsk musikkhistorie. Eidsvåg har siden den gang blitt en av de mest folkekjære artistene i Norge, og har levert en rekke kjente slagere i årene han har vært artist.

Han fenger mennesker fra alle miljøer. Hans stemme og sound gjør ham til en meget allsidig artist.
 
Det at Bjørn er utdannet prest, og har arbeidet innen psykiatrien, har i stor grad påvirket låtene hans og mottagelsen av dem. Gjennom hele karrieren har Bjørn stått på retten til å si hva man vil, uavhengig av livsynsbåser. Med sine tekster og sin musikk har han et sterkt ønske om å kommunisere med publikummet sitt om alle aspekter ved det å være et tenkende menneske. Tro, tvil, kjærlighet og anger.
 
”Det meste av det vi mennesker baler med under solen handler om vårt ønske om å bli sett,” sier han selv, og mye av Bjørns tekstunivers kretser nettopp rundt temaet ”å se”.
 
Det var med albumet Allemannsland (1993) at Bjørn Eidsvåg slo gjennom for fullt i Norge. Plata solgte raskt over 60 000 eksemplarer. Suksessen ble fulgt opp med Landet lenger bak (1995) som passerte 100 000 som den første av Bjørn Eidsvågs plater. Begge utgivelsene ble fulgt opp av store landsomfattende turnéer med fulle hus og varme omtaler i pressen.
 
Bjørn Eidsvåg er fremdeles en av Norges mestselgende artister. Samtlige albumene hans etter 1996 har solgt i 100 000 eksemplarer eller mer, med unntak av Tapt uskyld (1999). Suksessen nådde nye høyder med albumet Tålt (2002) som solgte over 220 000 eksemplarer og toppet VG-listen i hele 8 uker. Samtlige av de rundt 30 konsertene på høstturneen dette året var utsolgt.
 
Noe av nøkkelen til Bjørns massive popularitet, kan tilskrives hans omfattende turnévirksomhet siden starten av karrieren. Fra 80-tallet og frem til i dag, har Bjørn spilt omlag 80 konserter hvert år i Norge og Danmark, og opparbeidet seg et dedikert publikum.
 
Bjørn Eidsvåg har vært nominert til Spellemannsprisen 11 ganger, blant annet for Live in Ny York (1981), Passe gal (1983), Landet lenger bak (1995) og På svai (1997). I 1990 mottok han Spellemannsprisen for Alt du vil ha. Bjørn Eidsvåg ble kåret til Årets Spellemann 1997, og i 2002 mottok han Spellemannsprisen Årets låt for duetten Mysteriet deg med Lisa Nilsson. Sist Bjørn Eidsvåg var nominert var for plata Pust som kom ut i 2008. Her ble han nominert i kategoriene Årets mannlige artist og Årets tekstforfatter (sistnevnte for låten Jerusalem). I 2010 mottok også Bjørn Eidsvåg tekstforfatterfondets ærespris.
 
Nysgjerrighet og åpenhet overfor andres musikalske uttrykk har gjort at Bjørn Eidsvåg har samarbeidet med en rekke kjente musikere og artister både i Norge, Sverige og Danmark.: Lisa Nilsson, Allan Olsen, Oscar Danielson, Sissel Kyrkjebø, Elvira Nikolaisen, Marit Larsen, VAMP, Åge Aleksandersen, Thomas Dybdahl, Morten Harket og Kurt Nilsen, for å nevne noen.
 
Sommeren 2011 sendte TV2 over åtte lørdager Bjørn Eidsvågs eget program ”En vakker dag”. Dette ble spilt inn i Eidsvågs egen bakgård fra huset i Lier. Statsminister Jens Stoltenberg, Maria Mena og Herborg Kråkevik var noen av gjestene som deltok i programmet.
 
Bjørn Eidsvåg har også vært en velkjent gjest i radioprogrammet Radioresepsjonen på NRK P3 de siste årene, og i januar 2013 startet programmet ”Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty”, som han hadde sammen med Steinar Sagen på samme kanal.
 
Bjørn Eidsvågs er representert med flere sanger i ”Tillegg til Norsk Salmebok” som kom ut sommeren 1997. Han har også vært engasjert til musikalske oppdrag til land som Namibia, Sør Afrika, Guatemala, og jobbet som skribent i avisa ”Vårt land” Bjørn Eidsvåg er engasjert i arbeidet med å fremme norsk populærmusikk, og har sittet i styret til NOPA, GRAMO, TONO og Norsk Artistforbund.
 
DOMKIRKEN 20. OKTOBER

Samarbeidspartnere