Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

URIAH HEEP (UK)

URIAH HEEP (UK)

Uriah Heep er et av de store rockebandene som dukket opp i England mot slutten av 60-tallet, og i 2014 ble deres 24de album, «Outsider» sluppet.

«Vi er utrolig stolte av vår historie,» sier grunnlegger/gitarist Mick Box, «men det er også viktig å komme med nytt materiell. Vårt nye album, «Outsider», er et rockealbum i god Uriah Heep stil. Det viser at vi fremdeles har den samme lidenskapen og energien for vår musikk som vi alltid har hatt.»

Fra den den drivende rocken på albumets første spor, «Speed of Sound» til det med introverte og reflekterende «Say Goodbye», «Outsider» beviser at Uriah Heep fortsatt å være det kraftpunktet, og et kraftpunkt som på effektive måte balanserer det legendariske lydbildet med nåtidens. Albumet som er produsert av Mick Paxman (Asia, Status Quo), presenterer også den nye bassisten Dave Rimmer som har overtatt etter at Trevor Bolder som døde i fjor. Øvrige spor på albumet «Outsider» er; «One Minute», «The Law», «The Outsider», «Rock The Foundations”, “Is Anybody Gonna Help Me”, “Looking At You”, “Can’t Take That Away”, “Jesse”, “Kiss The Rainbow”.

«Vi mistet en bassist i verdensklassen, en sanger, låtskriver og en meget god venn. Da Trevor var syk, ville han at vi skulle fortsette. Vi hentet inn David Rimmer som Trevor godkjente og likte. Det var naturlig at David fortsatte i bandet etter at Trevor gikk bort,» sier Mick Box.

Stiftet i London i 1969 av Mick Box og tidligere sanger David Byron under navnet «Spice», og ble etter hvert til Uriah Heep (navnet stammer fra en av karakterene i Charles Dickens «David Copperfield»), da de begynte å lage deres første album. Albumet «Very ‘eavy, Very ‘umble» laserte deres unike og distinkte sound i 1970, et sound som var bygget opp av lagvis harmoniske vokaler, virvlende keyboards og heftige gitar riff. Nåværende vokalist Bernhard Shaw og mannen bak keyboardet Phil Lanzon har vært med siden midt på 80-tallet og trommeslageren Russel Gilbrook sluttet seg til Uriah Heep i 2007.

Uriah Heeps repertoar med en rekke hit’er strekker seg over fem tiår fra 70 tallet til i dag, og inkluderer sanger som; «Gipsy», «Easy Living», «July Morning», «Look At Yourself», «Stealin’» og «Lady in Black», som gikk til topps i Tyskland tre forskjellige anledninger, og ble nummer 1 i seks måneder. Uriah Heep har solgt mer enn 40 millioner album, har vært på verdensturneer i fem tiår, har besøkt 56 land, både på festivaler og stadionkonserter. Uriah Heep var også det første vestlige rockebandet som opptrådte i Sovietunionen i 1987. Grunnlegger av bandet Mick Box har vært med hele tiden Uriah Heep har eksistert.

Bandet består av:

Mick Box, gitar og vokal

Phil Lenzon, keyboard og vokal

Bernie Shaw, vokal (lead singer)

Russel Gilbrook, trommer og vokal

Dave Rimmer bass og vokal

 

Det er også mulighet til å følge Uriah Heep på twitter @uriah_heep og på Facebook.

STED: CALEDONIEN HALL, 23. OKTOBER

 

 

Samarbeidspartnere