Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

RITA ERIKSEN, Kristiansand Domkirke torsdag 23 oktober 2014

RITA ERIKSEN, Kristiansand Domkirke torsdag 23 oktober 2014

Rita Eriksen slipper den perfekte sommerlåten - «Der ingenting skjer». Til høsten kommer den folkekjære musikeren og Stjernekamp-vinner Rita Eriksen med nytt album.

14. juli slapp hun den første smakebiten på det som kommer. Singelen «Der ingenting skjer» er en vakker og fengende countrylåt, proppfull av varm sommerstemning og feriefølelse.

Rita Eriksen har med «Der ingenting skjer» laget en låt som beskriver den perfekte sommerdagen. Låten var den første hun skrev i arbeidet med det nye albumet.
- Jeg og kjæresten hadde padlet til en konsert på Søndre Sandøy fra Herføl på Hvaler fordi motoren på båten var til reparasjon. Sent på kvelden padlet vi tilbake til hytta og la til i en liten bukt med høyt siv som vaiet svakt i vinden. Det var ganske mørkt og vi hadde hodelykter. Jeg følte vi kunne vært på en eksotisk tur i Afrikas jungel. Vel inne i hytta ville jeg ikke gå og legge meg, men var lys våken og ville bare sitte og nyte denne vakre og stille sommernatta. Da kom plutselig den første setningen til meg, «Nok en dag e snart forbi», sier Rita Eriksen.

Stilen på den kommende plata er fortsatt i country-landskapet, der hun er mest kjent for å befinne seg. Og opprinnelig skulle også «Der ingenting skjer» bli en countryballade.
- Men så fikk jeg det for meg at jeg ville jo egentlig at denne låten skulle være mye «gladere». Det er jo en glad tekst som handler om å sette pris på det man har og være takknemlig for det. En ren lykkefølelse. Og så er jeg veldig glad i fred og ro, og det handler også sangen om. At jeg setter pris på at det faktisk ikke skjer så mye hele tiden, sier Eriksen.

Snart plateklar. Den kommende plata blir Rita Eriksens fjerde soloplate, og hennes første album etter at hun høsten 2012 gikk til topps i NRKs «Stjernekamp». Med ønsket om å ha større kontroll over sin egen musikk har hun denne gangen vært helt uavhengig av et plateselskap i skapelses - og innspillingsprosessen. 
- Tanken med denne platen er å tørre å ta skrittet fullt ut og spille inn mer eget materiale. Jeg har lenge hatt mange låtideer i hodet, og har sunget dem inn på telefonen. Etter hvert har jeg også kommet opp med tekster til flere av sangene, og nå ender jeg opp med å bidra på alle låtene, sier Eriksen.

Til sammen har Rita i løpet av sin 24 år lange artistkarriere gitt ut 11 plater, blant annet sammen hennes egen bror Frank, og med gruppa Queen Bees som i tillegg til Eriksen består av Anita Skorgan og Hilde Heltberg. Hun er også en svært ettertraktet duettpartner, og har blant annet tidligere samarbeidet med Hellbillies, Vamp, Bjørn Eidsvåg og Reidar Larsen. Mange vil kjenne stemmen hennes igjen fra Vamps store hit «Tir n’a Noir».


Samarbeidspartnere