Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

ØYVIND ELG ELGENES, Kristiansand Domkirke torsdag 23. oktober 2014

ØYVIND ELG ELGENES, Kristiansand Domkirke torsdag 23. oktober 2014

Musikk til fest, ettertanke og pur glede. Slik beskrives den siste platen til ELG. Han nye album Storm, og nå påfølgende Stormtur har blitt veldig godt mottatt av presse og publikum.

Albumet ble utgivelsesdagen beskrevet som: … musikk til fest, ettertanke og pur glede, og fikk terningkast 5 i Aftenposten.

Tidens Krav sin kritikk av releasekonserten var ikke dårligere; … ELG tok Tahiti med storm. Trønderavisa sin respons var at; … ELG har levert et stødig og varmt album som bør treffe et stor visepublikum, mens Romerikets Blad skrev … velarrangert og vakkert. I Østlendingen sto det ganske enkelt… God ELG

Tittellåten Storm har vært å finne på P1 sin A – liste i hele sommer.

Denne mottakelsen av Storm og konsertversjonen Stormtur tyder på at ELG nå har funnet seg en ny klangbunn over hele landet, med et lyttende publikum i flere generasjoner.

Storm består i hovedsak av utvalgte uinnspilte låter, med unntak av et par ELG-klassikere. Produksjonen har blitt til et samarbeid mellom ELG og to nære kollegaer fra Dance With A Stranger. Bjørn Jensen (trommer) og Yngve Moe (bass). Disse tre utgjør kjernen i ELGBAND.

Øivind ELG Elgenes er tekstforfatter, vokalist, gitarist og låtskriver fra Kristiansund, best kjent som vokalist i Dance With a Stranger. Han er utstyrt med en usedvanlig kraftig sangstemme som han bruker med innlevende intensitet. Stemmen har vist seg å være ideell for de musikkstilene han liker best, i landskapet til country, gospel, soul, blues og folkrock.

ELG forsøkte seg tidlig på egen hånd da Dance With A Stranger hadde platepause. 
I 1997 kom albumet Som første gang. Plata fikk blant annet knallkritikk av Puls som mente ELG hadde gitt ut Norges beste ballade gjennom tidene med låten 'Hørt det før'. Albumet inneholdt også førsteinnspilling av ELG-klassikerne 'Morrasola', 'Gal nok', samt originalversjonen av 'Sammen her på livstid'.
Hans neste albumprosjekt kom i 2000 og var det stikk motsatte.

På Remembrance tolket han klassiske romanser fra 1600-tallet og fram til 1950. Han utstyrte selv originallåtene med engelske tekster, akkompagnert av piano, lydkulisser og et kammerorkester. Utgivelsen var Norges første crossover-musikkproduksjon (klassisk-jazz-rock) og skapte debatt. Kunne en uutdannet rockesanger synge de klassiske verkene og omskrive de gamle tyske og franske tekstene? Albumet gledet i hvert fall mange og plaget få. Denne produksjonen åpnet også flere nye ører for klassisk musikk.Parallelt med DWAS' karriere startet ELG allerede i 1988 Folkrock-bandet OnkelTomsHytte. Bandet var i hovedsak en musikalsk lekegrind for senere innspilt materiale. Bandet spilte land og strand i hele Norge. I 2002 startet ELG AkustiskMusikkMaskin. Her var lekegrinden blitt enda mer seriøs. De andre medlemmene var Inge Bævre (gitar) og Eivind Gjelberg (perkusjon). ELG håndterte bassen selv i denne perioden. Musikken var hele tiden nylaget, og spente fra det mer visepregede til drivende blues og soul. Det meste av det egenkomponerte materialet var norskspråklig.

I 2004 kom soloplaten The Way Life Goes. I 2010 kom ELGs album STORM. Denne og påfølgende STORMtur ble veldig godt mottatt blant presse og publikum. Mye tydet på at ELG nå hadde funnet en klangbunn hos et lyttende nytt publikum over hele landet. 
I 2013 kom et nytt album, LuckyOne, som består av ELG-låter med engelske tekster, skrevet i samarbeid med mangeårige kollega Jeffrey A. Wasserman. Bassist Sveinung Hovensjø, trommeslager Eivind Gjelberg, Ronnie le Tekrø på diverse gitarer og ELG på akustiske gitar og med sin unike stemme utgjør, selve kjernen på dette albumet.

Med sine yppelige kritikker har LuckyOne ytterligere befestet ELGs posisjon som en fremtredende rocker og utøvende musiker.

ELGs nye lekegrind er ELGband, som egentlig er alt fra ELGduo til åttemannsorkester.

 

Se mer på www.elg.cc hvor du også kan lytte til et par av låtene.

 

Samarbeidspartnere