Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

NAZARETH - Caledonien Hall, lørdag 25. oktober 2014

NAZARETH - Caledonien Hall, lørdag 25. oktober 2014

KUN FÅ BILLETTER IGJEN! Man kunne ikke ha oppfunnet begrepet Nazareth uansett hvor hardt man hadde forsøkt. På høyden av deres karriere, solgte Nazareth stort, og de trakk fulle hus på sine konserter.

Etter hvert som bandets popularitet endret seg, og de forvandlet seg til et høyt respektert club-level band, skulle man tro at det ville ødelegge merkevaren Nazareth. Det skjedde heldigvis ikke.

Vi i Dark Season ønsker Nazareth velkommen til Kristiansand under årets festival. Nazareth spiller på Caledonien Hall lørdag 25. oktober.

Nazareth blir hyllet som pionerer som ble legender mens de fremdeles er aktive. Et av Nazareths kjennemerker er å ta en middelmådig melodi, legge på et nytt og spennende sound som tiltrekker publikums oppmerksomhet.

Som de fleste band på den tiden, kom Nazareth fra enkle kår. Den første tiden spilte de under navnet The Shadettes. Da bandet etter hvert fikk spillejobber i England, kom det strenge krav fra konsertarrangørene. Nazareth måtte spille coverlåter dersom de ønsket å få betalt. Dette fungerte dårlig for Nazareth, og i 1971 sa bandets medlemmer opp sine jobber og ble musikere på heltid. De endret navnet til Nazareth og fikk bingomillionæren Bill Fehilly som manager. Samme året skrev de under for plateselskapet Pegasus, og dermed var suksessen et faktum.

På bandets første album som bærer bandets navn, Nazareth finner man hit’en «Morning Dew» skrevet av Bonnie Robson (Morning Dew var da blitt gjort kjent av Greatful Dead, et av datidens store rockeband). Turneer og konserter over hele Europa gjorde bandet berømt og ettertraktet. Nazareths andre album, Excercises, fikk en middels mottakelse, men i 1973 kom bandet tilbake med albumet og singelen Razamanaz. Fra dette albumet kom det flere hit’er som «Broken Down Angel» og «Bad Bad Boy» som havnet henholdsvis på 9. og 10. plass på de britiske listene. Razamaz ble produsert av Deep Purple bassisten Roger Glover. Nazareths kjente sound ble nå et varemerke. Bandet skiftet plateselskap og gikk over til Mooncrest, og nå kommet kravene om å lage flere hit’er. Heldigvis for Nazareth hadde de ikke problem med å skrive nye sanger. For samme år som albumet Razamanaz kom ut, kom også albumet Loud ‘N’Proud. I 1974 fulgte de opp med albumet Rampant. Bandet fikk ikke de hi’tene som plateselskapet ønsket seg, og bestemte seg for å spille inn Everly Brothers store hit, «Love Hurts» (skrevet av Boudleaux Bryant).  Dette ble ingen hit i England, men i USA kom sangen inn på Top Ten listene og i Norge havnet den på førsteplass på spillelistene, en plass den hadde i nesten 40 uker.

Etter dette kom det en rekke album, og totalt har Nazareth gitt ut 19 album hvilket er meget respektabelt. Andre kjente album er Expect No Mercy (1977), No Mean City (1979) og Malice In Wonderland (1980).

Det amerikanske tungrock bandet Guns N’ Roses hadde blant annet Nazareth som sine forbilder (sammen med et annet legendarisk band Aerosmith), og var for Guns N’ Roses det Beatles og Rolling Stones var for Nazareth – de største forbildene.

Bandet har hatt en del utskiftninger. I 1990 sluttet gitaristen Charlton etter 22 år i bandet. Han gjorde et lite comeback i 1991. men ble tre år senere erstattet av den meget dyktige skotske gitaristen Jimmy Murrison som brakte ny spilleglede og entusiasme inn i bandet. I 1991 ble Nazareth utvidet til fem medlemmer da de keyboard spilleren Ronnie Leahy på albumet Move Me (1994). I 1998 ble albumet Boogaloo» utgitt, som også av kritikerne regnes som et av bandets aller beste album. Bandet gikk ut på veiene igjen med turneen Double Trouble Tour sammen med Uriah Heep.  Men i det Nazareth var i ferd med å få sin renessanse, slo en tragedie til. Trommeslageren Darrel Sweet dør av hjerteinfarkt, og bandet går inn i en dvale mens de forsøker å komme seg til hektene etter det plutselige dødsfallet. Etter en tid kom de alle (familier, bandet og støttespillerne) frem til at Darrel Sweet ville ha ønsket at bandet skulle fortsette. For å hedre Darrel Sweet, ble Pete Agnews eldste sønn, Lee Agnew, tatt opp i bandet for å fullføre det Darrel Sweet hadde startet.

I den senere tid, har også bandets vokalist Dan McCafferty slitt med store helseproblemer. Under turneen Nazareth Greatest Hits tour i 2013 måtte han høsten kaste inn håndkleet, og turnelivet for McCafferty var over. McCafferty lider av KOLS, hvilket gjør det nesten umulig å kunne spille live, og var også årsaken til at Nazareth måtte kansellere konserten de skulle ha hatt på Dark Season i 2013. Heldigvis spilte bandet inn albumet Rock’N’ Roll Telephon, som mest sannsynlig blir McCaffertys siste innspilling med Nazareth. Uansett så blir avslutningen like stor som begynnelsen, og etter 44 år har bandet våren 2014 fått en ny vokalist i Linton Osborne.

Etter en rekke auditions havnet bandet på Linton Osborne. Bandet ble helt slått ut av hans stemme, fremtreden og stil. Osborne er født i Edinburgh (Skottland) men vokste opp i nærheten av Dumfermline hvor Nazareth ble startet. Han er 41 år, og han har sunget og opptrådt så lenge han kan huske. Hans entusiasme og energi har vært som en vitamin­innsprøytning for Nazareth. Dan McCafferty er meget fornøyd med sin etterkommer, og de har møttes flere ganger og de har en fantastisk kjemi. Vi ønsker Dan McCafferty alt det beste i årene fremover, og hyller ham som en av de virkelig store innen Rock N’ Rollens historie.

Vi i Dark Season ønsker Nazareth velkommen til Kristiansand under årets festival. Nazareth spiller på Caledonien Hall lørdag 25. oktober. 2014.

Samarbeidspartnere