Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

OLE IVARS

OLE IVARS

OLE IVARS ruller videre i sitt 47. år som band. Maken til karriere er det få andre band i Norge som kan vise til, om enn noen i det hele tatt – antall år med gjentagende suksess tatt i betraktning. Aldri har de vært mer ettertraktet enn i dag.

OLE IVARS startet i Hamarområdet i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre. Tidligere har det vært moderlandet som har vært nedslagsfelt, men nå har også svenskene virkelig begynt å interessere seg for dette norske fenomenet som må sies å være noe langt mer enn et danseband. I 2007 fikk de sin FØRSTE SVENSKE GULLPLATE! De har spilt for ”folket” i hele sin lange karriere, men i de siste årene har de også spilt for fulle hus i kirker, konserthus, ja, til og med på åpningen av Den Norske Opera & Ballet ble Ole Ivars tildelt det ærefulle oppdrag å spille til dans. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter fra inn- og utland.  I 2009 gjorde de også stor lykke i Klassefesten med Dan Børge Akerø.


OLE IVARS er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 7 priser, pluss den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 11 ganger er de nominert, fra 1996 til i dag. De fikk sin seneste i mars 2011 for sin foreløpig nyeste produksjon,  ”Stjerneklart”.

OLE IVARS har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-plater, både for LP, CD og DVD.

OLE IVARS vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen ”Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet som udødelig landeplage gjennom NRK’s  TV-program om låten. Programmet het nettopp Landeplager. I 2004 kåret NRK OLE IVARS til TIDENES NORSKE DANSEBAND. Bandet har også fått mange kulturpriser.  I 2008 deltok de også i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenestemedalje i Sølv, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom over 25 år. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen,  Nei, så tjukk du har  blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolkets land , Som i Himmelen og Stjerna te’n Vebjørn Sand. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med.

 

OLE IVARS består av:

OLE ØDEGÅRD som startet bandet og fremdeles spiller tangenter.

ARNE WILLY FOSS som er den andre fra originalbesetningen. Han spiller saksofoner, klarinett og fløyte.

ARILD ENGH  som  trakterer trommene som han har gjort siden 1978.

WILLIAM KRISTOFFERSEN som er bassist, en av vokalistene, daglig leder og bandets låtskriver. Fra han startet i 1983 har ca 250 av hans sanger blitt innspilt på plate med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.

TORE HALVORSEN som er hovedvokalisten i bandet og også det mest kjente fjeset utad. Han har vært med fra 1988 og har virkelig satt sitt preg på Ole Ivars, både på plate og scene.

BJØRN ELVESTAD som er multimusikanten som startet i 1996. Han spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards og korer.

Ole Ivars spiller på Caledonien Hall, fredag 18. oktober 2013. Billettsalget er allerede i gang på Billettservice.

Samarbeidspartnere