KIRKEKONSERTEN

KIRKEKONSERTEN

Artistene til Kirkekonserten 2011 er: Anne Cathrine Albert, Bjøro Håland, Caroline Eid Nodeland, Guttane, Enny, Helene og Synnøve Stulien Lauen, Charlie Blackwater, Thom Hell og Myrull.

 

 

 

 

 

Anne Cathrine Albert 

Anne Cathrine Alberts bok “Reisen” er en hengiven liten diktsamling om lengsler og savn, drømmer og håp – og kjærlighet.

Komponist Stein Berge Svendsen har satt vakre toner til tekstene, og billedkunstner Oscar Jansen har fortolket med bred pensel.

Denne kveld får vi oppleve Anne Cathrine Albert lese fra boken med toner til. Hun berører mange med sitt personlige hjertespråk.

Bli med og fang noen vakre øyeblikk!


Bjøro Håland

Bjøro Håland må regnes som Norges mest populære countrysanger i nyere tid. Den folkekjære artisten har et trofast publikum, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Med sin umiskjennelige varme signaturstemme leverer han et uendelig spekter av standardlåter, svisker fra 60-årene til i dag, country og ballader og han fremfører dem med ekte kjærlighet og innlevelse. En stor sanger og en gentleman.
Bjøro Håland platedebuterte i 1970 og har en lang karriere med 22 soloutgivelser og har solgt over 3,5 millioner plater.

 

 

 

Caroline Eid Nodeland 

Det er en glede å ha Caroline tilbake på Dark Season etter fjorårets flotte opptreden i Domkirken. Der fikk hun virkelig vist frem sin særegne og flotte stemmeprat. Hun har hatt hovedrolle i Like til Betlehem, hun har sunget på en rekke konserter, bryllup, alene og sammen med Bl.a Erik Faber. I vinter vant hun sammen med resten Team Thom, Det Store Korslaget, og det har blitt mange konserter og opptredener sammen med Team Thom i ettertid. I tillegg har hun hatt flere sangoppdrag og minikonserter for Næringslivet her i byen.


 

 

 

Guttane

Nok en gang ønskes Guttane velkommen til Domkirken og Dark Season. Guttane har spilt sammen i 8-9 år, men har vært musikalsk og vennskapsmessig sammen i alle mulige sammenhenger siden tidlig på 80-tallet.

 De har en variert musikalsk bakgrunn fra country, blues, jazzrock, rock, funk og pop. Nå er det blitt akustisk basert folkecountry/bluegrass med Vennesla vri. I fjor kom deres tredje CD, som het ”Me and God”. De har i den anledning laget en dvd, ”Guttane In action, eller Live om du vil”. De har filmet alt, klippet lite og laget en dvd som viser hvordan en konsert med guttane er. Humor, latter og alvor. Alt ble med. Deres venndølske motto er: «Mi kose oss no harli når mi æ ude å spele». Her er det bare å glede seg til god musikk og en god latter.

 

Enny, Helene og Synnøve Stulien Lauen

Enny, Helene og Synnøve er tre sangglade søsken på 15 og 9 år, som kommer fra Byremo i Audnedal kommune, Vest Agder. De reiser rundt sammen med sine foreldre og underholder med sang og musikk.

På tross av sin lave alder har jentene allerede rukket å gi ut 3 CD plater. Det har blitt en rekke opptredener på festivaler, messer, konserter og andre kulturelle arrangement på Sørlandet og i Rogalandsdistriktet. Musikkens uttrykk refererer til et bredt publikum fra den minste til den eldste. Tekstene er skrevet på dialekt og omhandler kjente hendinger frå dagliglivet. Melodiene er også presentert en del i radio og har hatt gode plasseringer på ”Sørlandstoppen”.

Høsten 2006 mottok familien mål og meining prisen av Marnar Mållag for bl.a. utøving av egenkomponert musikk og dialektbruk i tekstene deres.

Søstrenes foreldre, Grethe Stulien Lauen og Øystein Lauen er også kjente musikkutøvere som tidligere har turnert rundt i store deler av sør - Norge. Disse er selvsagt også med når jentene  opptrer og er delaktige på plateinnspillinger og som komponister.

 

Charlie Blackwater

For noen år siden reklamerte en kjent TV-serie med ”Du tror det ikke før du ser det”. Når det gjelder Charlie Blackwater er det bare å si: ”Du tro det ikke før du hører det”.

Ingen, som er tilstede på hans konserter, glemmer de fantastisk vakre tonene som kommer ut av alle hans munnspill. Hans versjon av ”Amazing Grace” går rett i hjertet. Charlie har vært Dark Season gjest flere ganger og aldri har noen opplevd en ro slik at du ”hører knappenåla falle” i byens storstue, Domkirken.
 Charlie skaper virkelig magiske øyeblikk. Ikke gå glipp av Charlie Blackwater når han trakterer sine munnspill i Domkirken.

 

Thom Hell 

Thom Hell har etablert seg som en av Norges aller beste artister og låtskrivere, med en serie sterke utgivelser og flere Spellemannpriser i bagasjen. Mens vi venter på nytt materiale benytter vi sjansen til en oppsummering av Thom Hells beste prestasjoner så langt.
På albumet ”This Is Thom Hell” får vi de beste sangene fra alle hans fire album, krydret med nytt materiale og musikk tidligere kun utgitt på vinyl. Alt i alt en perfekt introduksjon av Thom Hell til det
 velfortjent store og brede publikumet han nå presenteres for gjennom TV2’s Korslaget, hvor han leder ”sørlandskoret” Team Thom.

 

MYRULL

Rebecca Reimers: Vokal
Vidar Arntsen: Gitar og vokal
Kjell Martin Sirnes: Perkusjon
 
Myrull formidler originalt og ærlig om livet - det vakre og det såre
-Med tekster på sørlandsk, en unik nærhet i vokalføringen, særegent gitarspill, energisk perkusjon og med melodilinjer og rytmikk som tangerer både jazz, blues, rock og etniske folketoner, introduserer Myrull en ny vri til vise-sjangeren.

 De sterke tekstene handler om kontrastene i livet og om det å finne sin plass i en liten by. Skiftningene blir større, noe som utfordrer vår komfortsone. Både ”Raus” og ”I vater” er låter som beskriver det å finne balanse og rom for forskjellene i oss alle. ”Liv” er en trøstesang til alle som har mistet, ”Skodde” om snevre sinn, ”Spolt” om resignasjon og ”I en knude” handler om knuste hjerter.
Myrull har nettopp sluppet debutalbumet "LIV" og har mottat strålende anmeldelser.
 

Kristiansand Domkirke

Torsdag 20. oktober

19:30:00

19:30

Samarbeidspartnere