JONAS FJELD

JONAS FJELD

Jonas Fjeld er en av landets mest populære artister. Det hele startet tilbake i Drammen i 1974 med LP-utgivelsen ”Jonas Fjeld Rock’n’Rolf Band”, norsk ”glam rock” med crazy humor. Senere ble navnet forenklet til Jonas Fjeld Band med rock’n’roll ispedd litt country.

Det ble Spellemannpriser både i 1985 og 1986. Som soloartist har Jonas Fjeld utgitt en rekke album både i engelsk og norsk språkdrakt. Albumet ”Nerven i min sang” gav ny Spellemannpris i 1994.

Han har samarbeidet med en rekke andre artister. Her skal nevnes den glimrende roots & country-trioen ”Danko Fjeld Anderson”, som utgav 3 fantastiske album i perioden 1991 – 2001. De fikk Spellemannprisen i 1991. Så har Jonas Fjeld og Ole Paus vært ”To rustne herrer” med flere plateutgivelser.  I 2005 innledet han samarbeid med bluegrassgruppa Chatham County Line fra USA. Det har blitt turnevirksomhet på i USA og Norge, og med to plateutgivelser. Sammen med Henning Kvitnes kom albumet ”Den gamle veien” i 2009.

Jonas Fjeld slipper sitt første soloalbum siden 2005 til høsten. "Hjemmeseier" kommer i september. Jonas Fjeld går elektrisk og har med seg et glimrende band i beste JJ Cale stil for nye og gamle fans. Nå som Jonas Fjeld nok en gang kommer til Dark Season skal det svinge. 

Det er bare å glede seg. Han spiller i CD’en fredag 21. oktober kl. 22:00

CDen

Fredag 21. oktober

22:00

Samarbeidspartnere