STAVANGERENSEMBLET

STAVANGERENSEMBLET

Det var ikke lett å være ”foggel” i begynnelsen av 1980 tallet. Låten Foggel i dag er det mange som har et godt forhold til. Om det er lettere å være ”foggel” i dag er vel usikkert. Uansett er Stavangerensemblet back in business.

Det begynte i 1977 med en visjon om å lage rock’n roll på norsk, på talemålet, som for Stavangerensemblets vedkommende er den saftige stavangerdialekten.
Den første LP-platen Ta ein kjangs kom ut i 1980. Etter hvert resulterte utgivelsen i et salg på ca 15 000 og ble viet stor oppmerksomhet i musikkpressen. Bandet, med Frode Rønli som frontfigur, hadde sitt særpreg. Oppfølgeren “Ska det ver, så ska det ver” kom ut året etter og endte på ca 35 000 solgte eksemplarer og Sølvplate. Det er på denne LPen ”foggelen” er. Stavangerensemblets siste plate kom ut i 1984 og bandet fortsatte enda et år å turnere. Bandet ble oppløst i 1985.
Etter 16 års taushet fra Stavangerensemblet ble det arrangert gjenforeningskonsert i Stavanger i 2001. Bandet var tilbake med stor suksess. I 2009 kom samlealbumet Samlekasse.
Rockvilldyret har våknet, vi ønsker velkommen til Dark Season Festival.

Stavangerensemblet er:
Øystein Eldøy – bass/vokal,
Knut Kønigsberg – trommer,
Anders Bru – gitar/vokal og
Frode Rønli – vokal.

Stavangerensemblet spillte i Caledonien Hall 2010.

Samarbeidspartnere