HALVDAN SIVERTSEN

HALVDAN SIVERTSEN

Halvdan Sivertsen er inne i et av sine travleste år noensinne. Midt oppe i den store gjenforeningen av Gitarkameratene, dvs. etter nærmere 30 bejublede konserter sammen med Eggum, Nilsen og Sunde, feirer han også seg selv. 60års-jubilanten turnerer i høst med bandet sitt og gleder seg til å møte publikum. Gitarkameratene er som friminutt å regne. Det er jo dette jeg egentlig driver med, sier han og lover en kveld med mye humor og et band i toppform. Og han har ettehvert blitt en artist som når fram til flere generasjoner. Med sanger både fra salgslistene og fra skolesangbøkene.

Men på tross av stort platesalg, og seks(!) Spellemannpriser, det er i møte med publikum at Halvdan Sivertsen virkelig er i sitt ess. Der får entertaineren dyrket sitt standup-talent og formidlet tekst og musikk der de hører hjemme – fra scene til sal. Og gjerne med de brå stemningsskiftene han er så kjent for. Publikum gapskratter i det ene øyeblikket for så å hensettes i det dypeste alvor i det neste. Det svinger, både i stemning, tekst og musikk. – Uttrykket singer/songwriter sier i grunnen alt om det som er viktig i denne bransjen: Skriv låten og syng den for folk!

Men en karriere kommer ikke rekende på ei fjøl. Man må ha noe fornuftig på hjertet, kunne foredle det og så ha evnen til å formidle det. Ingenting er mer helt ute enn det som nettopp var helt inne. Men Sivertsen har hold koken – i alle år.

Med sin forankring i Nordlandsnaturen, språket, folkelivet og humoren har han, gjennom å stole på seg sjøl gjennom skiftende trender, blitt en av våre aller mest folkekjære artister. Halvdan Sivertsen Spilte i Agder Teater lørdag 23. oktober kl. 21.00. 2010.
 

Samarbeidspartnere