Kirkekonserten torsdag 22 oktober 2009

Artister på Kirkekonserten torsdag 22 oktober 2009:

BJØRO HÅLAND

Med sin sikre stemme og særegne stil har Bjøro oppnådd å skape seg et publikum, også i USA. Der turnerer han ofte og har spilt inn flere av sine plater i fruktbart samarbeid med amerikanske musikere og skribenter.

Bjøros plater og turneer har gjennom disse årene brakt ham i kontakt med et stort publikum. Han har alltid vist stor respekt for, og kjærlighet til, sitt publikum. I vår og sommer har han spredt masse glede med sin umisskjennelige stemme, blant annet på utallige eldresenter landet rundt. Bjøro har tatt musikken sin i nye retninger og han vet å samle kvalitetsmusikere rundt seg som har hjerte for det samme som ham. Med røtter, bakgrunn og inspirasjon fra sin ungdom i USA, fremfører han svisker fra 60-tallet, klassiske ballader i kjent stil og solide country låter.

Bjøro kommer direkte fra utsolgte konserter i USA til Dark Season.


CAROLINE EID NODELAND

Caroline Eid Nodeland er 13 år gammel og et stort sangtalent som skal være med i Domkirken på torsdagen. Det sies at hun har litt Eva Cassidy stil og en fantastisk og moden stemme sett i forhold til hennes unge alder.

 Hun har vært med i kor i Lund Kirke siden hun var 4,5 år. Først i Kirkespirene, så Lund Barnegospel. Her har hun sunget solo på gudstjenester, konserter og julaftener. Ellers har hun opptrådt både i bryllup og julekonserter i andre kirker.

Hun er en aktiv jente som spiller fotball og går i speideren. Vi gleder oss til å høre henne på kirkekonserten.


CHARLIE BLACKWATER

For noen år siden reklamerte en kjent TV-serie med ”Du tror det ikke før du ser det”. Når det gjelder Charlie Blackwater er det bare å si: ”Du tro det ikke før du hører det”.

Ingen, som er tilstede på hans konserter, glemmer de fantastisk vakre tonene som kommer ut av alle hans munnspill. Hans versjon av ”Amazing Grace” går rett i hjertet. Charlie har vært Dark Season gjest flere ganger og aldri har noen opplevd en ro slik at du ”hører knappenåla falle” i byens storstue, Domkirken.
Charlie skaper virkelig magiske øyeblikk. Ikke gå glipp av Charlie Blackwater når han trakterer sine munnspill i Domkirken.


GUTTANE

Nok en gang ønskes Guttane velkommen til Domkirken og Dark Season. Guttane har spilt sammen i 8-9 år, men har vært musikalsk og vennskapsmessig sammen i alle mulige sammenhenger siden tidlig på 80-tallet.

De har en variert musikalsk bakgrunn fra country, blues, jazzrock, rock, funk og pop. Nå er det blitt akustisk basert folkecountry/bluegrass med Vennesla vri. I fjor kom deres tredje CD, som het ”Me and God”. De har i den anledning laget en dvd, ”Guttane In action, eller Live om du vil”. De har filmet alt, klippet lite og laget en dvd som viser hvordan en konsert med guttane er. Humor, latter og alvor. Alt ble med. Deres venndølske motto er: «Mi kose oss no harli når mi æ ude å spele». Her er det bare å glede seg til god musikk og en god latter.


GAASEHUD

Koret Gaasehud består av 32 medlemmer under musikalsk ledelse av Ivar Kirkhus. Det hele startet i 1996 da en vennegjeng med 10-12 syngeglade Torridalsgutter kom sammen og dannet stammen av det som i dag er blitt et flott mannskor.

Etter hvert har tilveksten kommet fra hele Kristiansand og omegn. Koret har et allsidig repertoar. De har de siste årene sunget i mange forskjellige sammenhenger. Foruten rene konserter har de siste store arrangementer vært preget av nasjonalromantikk, idrettslige begivenheter, revyer og julespill. Gjennom flere år har koret samarbeidet tett med anerkjente musikalske krefter. Deres årlige sommerkonserter i Hestehagen på Strai trekker et stort publikum. I år var Ole Paus gjesteartist. Nok en gang er det en glede å ønske Gaasehud velkommen tilbake til Domkirken og Dark Season.

Samarbeidspartnere