2009 Artister fredag 23 oktober

Dette er artistene som spilte fredag 23 oktober 2009

MANFRED MANN’S EARTH BAND

// fredag 23.10 kl . 21:00 // Kick

Manfred Mann’s Earth Band (MMEB) spilte på Dark Season festival i 2006. Da var det trangt om plassen. De som var på denne konserten, har neppe glemt den. Gruppa dro til med muligens den beste konserten i festivalens historie.

 MMEB ble startet i 1971 som rockgruppe av Manfred Mann. Gruppa var veldig forskjellig fra hans tidligere gruppe som het Manfred Mann. Denne gruppa hadde flere store hits på 1960-tallet med blant annet ”Do Wah Diddy Diddy”, ”Pretty Flamingo”, ”Ha! Ha! Said The Clown” og ikke minst Bob Dylan låten ”Mighty Quinn”.

MMEB dro til med ganske tung, progressiv rock og fikk stort publikum kloden over. Kombinasjonen av Moog synthesizer (Manfred Mann), gitar (Mick Rogers) og sterke vokalprestasjoner (Chris Thompson) gav rockefot. På midten av 1970-tallet kom glimrende plateutgivelser som ”Nightingales & Bombers”, ”The Roaring Silence” og ”Watch”. Bruce Springsteen låten ”Blinded By The Light” toppet hitlistene ”overalt”. Til tross for stadige utskiftninger i gruppa behold de sin popularitet til utover 1980-tallet. På slutten av dette tiåret dabbet aktiviteten noe av. Men allerede tidlig på 1990-tallet kom gruppa tilbake i ny utgave og med ny plateutgivelse. Etter dette har utgivelsene kommet jevnt og trutt med siste plate i 2005 som faktisk heter ”2006”. For et par år siden kom CD-boksen ”Odds & Sods: Mis-takes & Out-takes”, (4 CDer), en glimrende musikalsk dokumentasjon over 35 år.

 


REIDAR LARSEN

// fredag 23.10 kl . 23:00 // CD Caledonien

Reidar Larsen er en norsk bluesartist og komponist. Han er en markant artist i bluesmiljøet og har fått tilnavnet ”Mr. Blues”. Karrieren som pianist startet tidlig på 1970-tallet. Han var blant annet med å starte ”Stavangerensemblet”, et velkjent rockeband. Da 1980-tallet ble innledet, startet blueskarrieren.
I 1982 kom debutplata ”I’m a Bluesman”. Ingen tvil om musikksjangeren der i gården. Han har reist land og strand rundt de siste 30 årene som både ”Reidar Larsen Blues Band”, Reidar Larsen & The Boogie Bastards og Reidar Larsen & The Storytellers. Det er blitt 12 egne plateutgivelser samt at han har medvirket på drøssevis av andre utgivelser. På hans siste plate ”Kom inn te oss”, utgitt tidligere i år, synger han for første gang på norsk. Modig gjort da engelsk er dypt forankret i bluesen. Med sin stavangerdialekt får han mer fortellerfokus på sine tekster. Landets store aviser har gitt ham gode terningkast for denne plata. Så flere norskspråklige plater er å forvente.

Reidar Larsen har spilt på Dark Season festival flere ganger. ”Mr. Blues is coming to town”.


LAVA

// Fredag 23.10 kl . 23:30 // Caledonien Hall

Nok en gang kommer LAVA til Dark Season. Lava tilhører eliten i norsk musikk og gruppas medlemmer er kjent som studiomusikere, låtskrivere og solister.

Det er nå gått 30 år siden gruppa ble dannet. Debutplata ”Lava” kom i 1980. Deretter fulgte flere glimrende
utgivelser med ”Fire” som et høydepunkt fra 1984. På balladen ”You” fikk vokalist Egil Eldøen synge duett sammen med den amerikanske soulsangeren Randy Crawford. En ting var å få Spellemannprisen, den andre var å bli backingbandet til Randy Crawford. Med dette fikk Lava et stort publikum over hele verden.
På 1990-tallet gikk flere av medlemmene solo, og ingen nye studioalbum kom i dette tiåret. I 2003 samlet de seg igjen og ”Polarity” ble utgitt. Så fulgte de opp med ”Alibi” i 2005. Sammen med KORK gjorde Lava 2 konserter med musikk fra hele det store repertoiret. Dette ble et meget spennende og vellykket samarbeid – som gir Lava fans nye versjoner av musikken. Her blir det trøkk!

 


KARI BREMNES

fredag 23.10 kl . 21:00 // CD Caledonien

Kari Bremnes er visesanger, musiker og låtskriver. Hun er født i Svolvær og vokste opp i en svært musikalsk familie.Tidlig på 1980-tallet var hun med på flere plateutgivelser med andre artister.

Så ga hun ut sitt første soloalbum ”Mitt ville hjerte” i 1987.
Den ble meget godt mottatt og belønnet med Spellemannprisen. Siden har hun blitt en av landets mest populære kvinnelig artister. Plateutgivelsene har kommet jevnt og trutt. Det skal nevnes at hennes mange innspillinger (på Kirkelig Kulturverksted) regnes som noen av de beste jazz/pop innspillinger som er gjort. Platene spilles på hi-fi messer verden over. Hennes foreløpige siste er ”Ly”, som kom tidligere i år. Hun har gått sine egne musikalske veier, ofte inspirert av kabarettradisjoner. Internasjonalt har hun opparbeidet seg et godt navn i land som USA, Japan og Tyskland. Hun har også samarbeidet med mange andre artister og vært med på plateutgivelser av blant annet brødrene Ola og Lars Bremnes, Ole Paus, Ketil Bjørnstad, Tom Russell og Rikard Wolff. Det er en allsidig og spennende artist som spiller i CD på Caledonien.

 


PLAYMOOD

// fredag 23.10 kl . 21:00 // Caledonien Hall

Playmood er et forholdsvis nyfødt og ferskt party- og coverband fra Kristiansand, som spiller godlåter fra «de siste fire tiår»!

Alt fra drivende ”disco til rastløs rock`n`roll”, fra Abba til U2, fra Coldplay til Van Halen! Bandet består av hele 8 musikere, hvorav 3 av dem er vokalister. Alle med lang erfaring fra musikkmiljøer og med musikkutdanning fra blant annet Musikkonservatoriet og UiA. Bandet har spilt sammen i snart et år, og hatt spillejobber både på bedriftsarrangementer og festivaler på Agder. Tanken bak er at «stemninga ska stå i taget» med både vorspiel og fest på samme tid, kledd i et musikalsk teppe av kjente hits!» Dette blir gøy.

 


FRODE ALNÆS

// fredag 23.10 kl . 21:30 // Clarion Hotel ERNST

Frode Alnæs er en svært allsidig musiker, dyktig gitarist, låtskriver og vokalist, som har markert seg på mange områder og innenfor en rekke sjangere, spesielt rock og jazz. I 1980- og 1990-årene hadde han stor suksess med rockegruppen ”Dance With a Stranger”. De gav ut 7 CD-er og all musikken er skrevet av ham. Hans eneste soloplate ”Frode” er fra 1996. Han har skrevet en mengde bestillingsverker og vært komponist og låtskriver for artister som Lynni Treekrem, Ole Edvard Antonsen, Odd René Andersen, Bjelleklang og Sissel Kyrkjebø. Alnæs har også medvirket på en rekke plater av kjente norske artister. Alnæs har vunnet en rekke priser blant annet Spellemannprisen tre ganger samt Årets Spellemann. Dark Season gleder seg nok en gang til å få besøk av gladgutten Frode Alnæs.

Frode Alnæs spiller i den nye fantastiske restauranten på Clarion Hotel Ernst fredag 23. oktober. Du kan bestille kun konsertbillett, men hvorfor ikke gjøre en helaften ut av det.
Bestill restaurantens herlige 3-retter og nyt sammen med gode venner før konserten starter. Bordbestilling i kombinasjon med konsert gjør du direkte til hotellet.

 


THE FABULOUS COULDHAVEBEENS

// fredag 23.10 kl . 22:00 // Caledonien hall
// lørdag 24.10 kl . 22:30 // CD Caledonien

The Fabulous Couldhavebeens! Ja, hvem kunne ikke vært det hvis bare verden hadde vært rettferdig? TFHCB er nærmest som Dark Seasons husband å regne etter å ha deltatt på omtrent hver eneste festival siden starten. Muligens er de landets beste ”party band”.
De serverer låter med Beatles, Stones, Kinks og Creedence bare for å nevne noen. Spillegleden er stor når de drar til med alle sine coverversjoner av rockens udødelige låter. Det er en vidunderlig reise gjennom musikkens verden. Lenge leve nostalgien. I år får du en stor porsjon TFCHB.

Samarbeidspartnere