Artistene lørdag 24 oktober 2009

Artister lørdag 24 oktober 2009 var:

Artister lørdag 24 oktober 2009:


4 WEEL DRYVE

// Lørdag 24.10 kl . 21:30 // Caledonien Hall

Bandet startet i 2006 med medlemmer fra Eiken, Konsmo, Åseral og Audnedal. De spiller countryrock hvor inspirasjon blant annet er hentet fra artister som Hellbillies, Brad Paisley og Eagles. Populariteten er økende og de har spilt på de fleste scenene i distriktet og vært med på Ose Countryfestival og Eikerapen Rootsfestival. På sistnevnte festival ble de kåret til ” Indre-Agders beste festband”. Bandet har ingen tidligere plateutgivelser, men jobber for tiden med å spille inn en demo.

Medlemmer i bandet: Andreas Ougland – Vokal, Jarl Werdal – Trommer, Glenn Håland – Bass, Erik Røysland – Leadgitar og Harald Leland – Akk.gitar.

ERIK FABER

// Lørdag 24.10 kl . 21:00 // CD Caledonien

Erik Faber er vokalist, gitarist og låtskriver. Han er født og oppvokst i Kristiansand.

Allerede tidlig i tenårene begynte han å skrive sine egne låter. På midten av 1990-tallet spilte han i bandet Pale. I 1999 vant han NM i Rock med bandet S.P.O.O.N. Det musikalske
gjennombruddet kom i 2001 da singelen ”On Top Of The World” ble en radiohit og en av det årets mest spilte låter. I 2002 kom det første albumet ”Between The Lines”, som ble fulgt opp med andrealbumet ”Century” året etter. Foreløpig siste album ”Passages” ble utgitt i 2006. Alle albumene med gode salgstall viser Erik Fabers evne til å skrive fengende poplåter for et stort publikum. Det er en glede å ønske Erik Faber velkommen til årets festival.


KURT NILSEN

// Lørdag 24.10 kl . 21:00 // Kick

Det er en stor glede at en av Norges største artister kommer til årets Dark Season festival.

Kurt Nilsen har siden 2003 solgt over 500.000 plater og ga i 2008 ut country plata “Rise to the Occation”.

Platen solgte til trippel platina og duetten med Wilie Nelson og ”Rise to the Occation” ble store hits på radio!

Til Dark Season kommer Kurt med sitt faste band og har forberedt en helt spesiell kveld!

 


RADIOJAM

// Lørdag 24.10 kl . 00:30 // CD Caledonien

Radiojam er et av Norges beste coverband. Det er bare å vise til publikumssuksessen på Torvet i Kristiansand i sommer.

Torvet har vært pakket med folk hver torsdagskveld uansett vær. Radiojam så dagens lys i år 2000, da fire høyt profilerte sørlandsmusikere
tok med seg instrumentene inn på puben. De jammet seg gjennom de største radio-rockehits, og likte seg så godt at denne pausekvelden fra seriøs satsing ble til nærmere 200 spillejobber fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Med norske og internasjonale radiohits på repertoaret har Radiojam blitt en suksess på alle scener de har spilt. Når U2, Coldplay, Oasis, Blink 182, CC Cowboys og The Beatles spilles med en slik innlevelse at originalene høres tamme ut. Da blir det stemning og den opplever vi igjen på årets Dark Season.

 


SILJE NERGAARD

// Lørdag 24.10 kl . 21:30 // Clarion Hotel ERNST

Silje Nergaard – A THOUSAND TRUE STORIES – Norgesturne April 2009.
Silje Nergaard er en av Norges ledende Jazz artister. Siden debuten som 16-åring på Molde Jazz Festival, har hun fått publikum over hele verden. Hennes unike teft for gode melodier og sterke tekster har truffet på tvers av generasjoner og gitt henne internasjonal suksess.

I februar 2009 slapp Silje sitt nye album «A Thousand True Stories». Det er Siljes faste band, med Helge Lien på piano, og det anerkjente nederlanske Metropole Orchestra som danner kulissene til vokalisten. Med de praktfulle arrangementene til Grammy-vinner, komponist, arrangør og dirigent, Vince Mendoza, har Siljes sanger fått et intimt, og vakkert uttrykk. «A Thousand True Stories» handler om historie fortellling. Hennes samarbeid med sin faste tekstforfatter gjennom ni år, Mike McGurk, gir sangene en universell karakter. Tekst og melodi går hånd i hånd, sammen med et orkester av stort kaliber. Subtilt, sofistikert og melodisk er stikkord.

Silje Nergaard spiller i den nye fantastiske restauranten på Clarion Hotel Ernst. Du kan bestille kun konsertbillett, men hvorfor ikke gjøre en helaften ut av det. Bestill restaurantens herlige 3-retter og nyt sammen med gode venner før konserten starter. Bordbestilling i kombinasjon med konsert gjør du direkte til hotellet.

 


SKRIMMEL SKRAMMEL

// lørdag 24.10 kl . 13:00 // kick

Skrimmel Skrammel er tilbake etter fjorårets braksuksess på Barnas Dark Season. De holdt et ellevilt show på Kick både for barn og voksne.

NRKs barne-TV konsept ”Skrimmel Skrammel” har blitt et populært program for hele familien. Alle generasjoner har benket seg foran TV-apparatet for å bli tatt med til ”et magisk og fargerikt sted for sang og musikkglede” med forskjellige musikktyper som blant annet rap, rock, opera og folkemusikk. Skrimmel Skrammel” er utgitt på CD, DVD og i bokform. De som er med i programmet/showet er gruppa Cheezy Keys som består av: Kim Arne Wifladt, Hans Petter Moen, Kjærand Moe og Morten Bergheim. Gruppa har sin bakgrunn fra musikal- og teatermiljøet i Oslo, hvor de har samarbeidet med mange kjente revyartister og musikere etter showdebuten i 2002. De har vært med i Norsk Melodi Grand Prix med en 3. plass i 2005 og en 2. plass i 2006. Det er bare å glede seg igjen.

 


VASSENDGUTANE

// Lørdag 24.10 kl . 23:00 // Caledonien Hall

Vassendgutane er fra nordvestlandet (Åmdalen i Ørsta). Fra sin beskjedne start i 1996 har de blitt et av landets mest populære liveband. De farter overalt og publikum strømmer til. Bandet gir alt for at det skal bli en ”hæla i taket” stemning. Musikken er country-inspirert og selv kaller de det ”festcountry”. Låter som ”Ungkar med dobbelseng”, ”Silikon i tatti, ”Hytta mi” og ”Siste dansen” gir definitivt opptur for allsangen. De gjorde det meget bra med albumet XO i 2008, den gikk til topps på VG-lista og solgte til dobbel platina.

Vassendgutane er:
Sindre Aam, vokal og bass, Arthur Johan Bjørdal, vokal og gitar, Ernst Brune, trekkspel, Rune Brautaset, vokal og gitar, Lars Egil Vågseter, steelgitar, Leif Aase, vokal og elgitar og Bjørn Marius Øyehaug, vokal og trommer.


THE FABULOUS COULDHAVE BEENS

// fredag 23.10 kl . 22:00 // Caledonien hall
// lørdag 24.10 kl . 22:30 // CD Caledonien

The Fabulous Couldhavebeens!

Ja, hvem kunne ikke vært det hvis bare verden hadde vært rettferdig? TFHCB er nærmest som Dark Seasons husband å regne etter å ha deltatt på omtrent hver eneste festival siden starten. Muligens er de landets beste ”party band”.
De serverer låter med Beatles, Stones, Kinks og Creedence bare for å nevne noen. Spillegleden er stor når de drar til med alle sine coverversjoner av rockens udødelige låter. Det er en vidunderlig reise gjennom musikkens verden. Lenge leve nostalgien.

I år får du en stor porsjon TFCHB.

 


BJØRO HÅLAND

// torsdag 22.10 kl . 20:00 // domkirken
// lørdag 24.10 kl . 22:30 // cd caledonien

Med sin sikre stemme og særegne stil har Bjøro oppnådd å skape seg et publikum, også i USA. Der turnerer han ofte og har spilt inn flere av sine plater i fruktbart samarbeid med amerikanske musikere og skribenter.

Bjøros plater og turneer har gjennom disse årene brakt ham i kontakt med et stort publikum. Han har alltid vist stor respekt for, og kjærlighet til, sitt publikum. I vår og sommer har han spredt masse glede med sin umisskjennelige stemme, blant annet på utallige eldresenter landet rundt. Bjøro har tatt musikken sin i nye retninger og han vet å samle kvalitetsmusikere rundt seg som har hjerte for det samme som ham. Med røtter, bakgrunn og inspirasjon fra sin ungdom i USA, fremfører han svisker fra 60-tallet, klassiske ballader i kjent stil og solide country låter.
Bjøro kommer direkte fra utsolgte konserter i USA til Dark Season.

Samarbeidspartnere