Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

2012 - KIRKEKONSERTEN

2012 - KIRKEKONSERTEN

Sparebanken Pluss markerer Dark Season sitt 15 års jubileum på folkelig vis. Banken ønsker at flest mulig av regionens innbyggere skal få med seg denne magiske kirkekonserten og tilbyr dermed, i samarbeid med festivalledelsen, en kraftig redusert billettpris for årets konsert. Pris pr. person kr. 150,-

Billettene kjøpes i banken, på billettservice.no eller i døra.  Velbekomme !

Artistene til Kirkekonserten 2012 er: Maria Arredendo, Bjøro Håland, Gaasehud, Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch, Camilla Nordahl Bang, Nina Ugland og Egil Eldøen.

 

 

Maria Arredondo

Hun opptrådte mye allerede som barn og fikk kontrakt med artistbyrået Scandinavian Artist Management da hun var 14 år gammel, og med plateselskapet Universal Music i 2000.
Arredondo har samarbeidet med blant andre Christian Ingebrigtsen, Hanne Sørvaag, Espen Lind og Jon Lord (Deep Purple.)
Hun spilte hovedrollen i «Sound of Music» i en oppsetting på Edderkoppen i Oslo. Premiéren var 3. september 2008. Forestillingen fikk god kritikk, og hun ble rost for sin dialektbruk og klokkeklare stemme.
Maria Arredondo deltok i Melodi Grand Prix 2010 med låta «The touch» skrevet av Rolf Løvland. Med denne sangen vant hun den norske delfinalen i Bodø 16.januar.

 

 

Bjøro Håland 

Bjøro er med på Dark Season festivalen for 15. gang. Alle som har hørt Bjøro vet hva han står for.


Men for årets Dark Season har vi invitert hjem hele bandet som backer han i USA. I tillegg hans to faste musikere fra Kristiansand som alltid er med.


De kommer rett fra North Dakota, hvor Bjøro & bandet var invitert for 27. gang og de har fullført 8 konserter foran tusenvis av mennesker.

 

 

 

 

Gaasehud

Mannskoret Gaasehud er et frittstående kor fra Kristiansand.
Koret ble stiftet i 1996 og teller i dag 32 syngende medlemmer.
Korets dirigent er Ivar Kirkhus.

Koret har et allsidig repertoar. Vi har de siste årene sunget i mange forskjellige sammenhenger. Foruten rene konserter har de siste store arrangementer vært preget av nasjonalromantikk, idrettslige begivenheter, revyer og julespill.

Vi har gjennom flere år samarbeidet tett med anerkjente musikalske krefter.

Reportoar:

  • Salmer og religiøse viser
  • Julesanger
  • Nasjonalsanger (norske og andre)
  • Sørlandsviser
  • Barbershops
  • Klassiske sanger/verk
  • Annet stoff – bl.a. revyer, musikaler

www.gaasehud.no     

 

 

Camilla Nordahl Bang

Camilla Nordahl Bang fra Kristiansand har sunget hele livet, og var en rekke ganger gjesteartist på Markens Brød&Sirkus på midten av 90-tallet. Til daglig er hun tekstforfatter, men satte likevel besøksrekord med sin første helaftens konsert Hos Naboen i februar 2012.

Camilla synger melodiske cover-låter som betyr noe for henne, og gjør inntrykk med sin likefremme, ærlige formidlingsmåte og uttrykksfulle stemme.

 

 

 

 

 

Egil Eldøen

Egil Eldøen har høstet anerkjennelse som vokalist innen norsk pop både på bakgrunn av sin rolle i Lava og for sine plater på egen hånd. Egil Eldøen startet karrieren i diverse danseband hjemme i Bergen tidlig på 70-tallet. Egil Eldøen har sin styrke i soul-inspirerte ballader, og han er en av de få norske artister som blir berømmet i utlandet for sin engelske diksjon.

Den første utgivelsen på plate var med gruppen Another Band i 1979 på samleplaten Bof Stuff. Her bidro han med to egenkomponerte låter med norske tekster. To år senere laget han konseptplaten Ringen sammen med bandet Shandy, og han var deretter med i prosjektet Rust som sanger. I tillegg til Eldøen var Hans Petter Gundersen, Kåre Sandvik, Arne Størmer, Ole Hamre og Yngve Moe. Sammen laget de LP-en Rust i 1983. Innen platen kom på markedet, hadde Marius Müller håndplukket Egil Eldøen til å ta hans plass i gruppen Lava. Platene Prime Time (1982) og Fire (1984) gjorde Egil Eldøen kjent for et publikum både innenfor og utenfor landets grenser, ikke minst takket være duetten «You» med Randy Crawford – en sang Eldøen komponerte, og som var sterkt medvirkende til at Lava fikk Spellemannprisen i 1984.

I løpet av 1984 samlet Eldøen en rekke egenkomponerte sanger som ikke passet inn i Lava, og disse utgjorde hans første soloplate, Welcome Into My Heart, som ble utgitt i mars 1985. Platen ble innspilt i Stockholm med svenske musikere og Svein Dag Hauge som produsent. Anita Skorgan sang duett på «We’ll Make It». Albumet ble nominert til Spellemannprisen. Det ble også hans neste album, Here We Go Again fra 1986. Produsent denne gang var Rolf Graf, og hele Lava var blant musikerne, samt en rekke svenske studiomusikere, bla. Per Lindvall.

 

ANNBJØRG LIEN & BJØRN OLE RASCH

Annbjørg Lien er en av Norges dyktigste musikere og en fremragende folkemusikkambassadør. Hun har vært velkjent i spellemannskretser siden hun var liten, men har etterhvert vunnet et langt bredere publikum, og har gjennom sine plateutgivelser markert seg som en verdensmusiker av format.
Til konserten i Domkirka kommer hun sammen med Bjørn Ole Rasch, en av de aller mest profilerte tangentutøverne i Norge. Hans musikalske virke omfatter i hovedsak som produsent, arrangør, komponist og artist i en rekke sammenhenger. I 2002 ble Bjørn Ole Rasch utnevnt som landets første professor i rytmisk musikk, har som tangentmann, komponist og arrangør vært bort i de aller fleste som betyr noe på den norske musikkscenen. Felles med Lien har han evnen og lysten til å skape musikk på tvers av de ulike sjangergrensene.
 
 
 
NINA UGLAND
 
Nina Ugland (15) fra Kristiansand er sanger, låtskriver og skuespiller. Hun spiller også gitar og piano.

Nina har hatt en rekke både større og mindre konserter helt siden hun startet sin artistkarriere som 4-åring. Hun har deltatt på mange konkurranser og vunnet flere av dem, både i Norge og i utlandet. Nina spilte Rakel i "Yohan – Barnevandrer", og var finalist i MGPjr 2012 der hun opptrådte for fullsatt Spektrum direktesendt på NRK1!

 

Samarbeidspartnere