Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

KONSERTENE – LØRDAG 28. OKTOBER

Aktuelt

Dagens konserter var utsolgt. Det har vært stort press for å få tak i billetter og det sies at en som hadde 3-4 billetter for mye fikk solgt dem i løpet av svært kort tid. Konsertene startet kl. 15:30 i Teltet og ble avsluttet med Spinning Weels som gikk på 23:30.

Første artist i Teltet på Øvre Torv, var Bjørn Wikøren. Da konserten startet relativt tidlig, var det ikke så mange som fikk med seg en flott country artist som med sin sound kan minne om en blanding av country og irsk folkemusikk. Dette er svært dyktige musikere med stor spilleglede, og som har god kontakt med det lille publikum som var til stede.

Etter Bjørn Wikøren var det nok en gang Keith Austin som fikk gleden av å underholde. Flere og flere personer trakk opp til teltet under konserten. Han oser av kvalitet, både stemmemessig og musikalsk, og bandet er virkelig samkjørte. I dag var det mange låter fra Dr. Hook, hvilket fikk publikum til å både danse og delta med allsang. Som i går, så var dette den rette scenen for en artist som Keith Austin. Selv uten å prate mellom låtene er dette en sjarmør på scenen.

Så var det Tønes som gikk på scenen, og et nesten halvfullt telt fikk nyte godt av denne artisten som med sin tørre humor formidler de små dagligdagse tingene, enten det er om fluer, en spesiell dør eller spille Yatzy. Det er disse folkelige tekstene og hans noe tørre humor mellom låtene som gjør ham til den populære artisten han er. I motsetning til mange andre artister, er dette en artist hvor det er nødvendig med prat mellom låtene, og heldigvis er praten i akkurat passe mengde. Man kan ikke annet enn å like Tønes. Han er også en artist som har god kontakt med publikum.

Nå var det tid for partymusikk med Stavangerkameratene. Teltet var så å si stappfullt, og det ble vanskelige å bevege seg til sidene eller frem og tilbake. Dette er gutter som vet hvordan en god fest skal være. Og for en energi de har på scenen, man rekker knapt å trekke pusten etter en låt før de er i full gang med neste. En blanding av coverlåter og egne låter lager det god stemning. De har dametekke så det suser, og de fem seks første radene var stort sett bare damer. De åpnet med «Vekk meg opp», og da var tonen for konserten gitt, og da deres store slager «Bare så du vett det» kom, kunne man vel høre allsangen helt hjem til Stavanger. Dette er gutter som gir full gass og valuta for pengene.

Retrobandet Sweet gikk på scenen etter Stavangerkameratene. Man kan gjerne kalle dem «rustne herrer», men de leverte et bra show og hadde god kontroll på publikum. Bandet har hatt en del utskiftninger opp gjennom årene, og tilbake er det det kun Andy Scott fra det opprinnelige bandet. Likevel leverer de en teknisk god konsert, og publikum var ikke vanskelig å be opp til allsang her og der. God lyd og et bra komponert lysshow gjør dette til en bra retrokonsert. De avsluttet med deres aller største hit, «Ballroom Blitz» som virkelig fikk teltet til å rocke. Andre låter man fikk høre var bl.a. «Love is like Oxygen», «Man of the sixtees» og «The six teen».

Siste artist ut i teltet var Spinning Wheels som også hadde med amerikaneren Scott Scovill som sang fem låter av Johnny Cash. Han avsluttet med klassikeren «Ring of Fire» som også fikk publikum til å synge med. Spinning Wheels likner litt på Hellbillies, men i en litt mer rocka versjon. Spinning Wheels er et band med svært dyktige musikere og rent teknisk leverte de en svært bra konsert. Dessverre hadde mange publikum forsvunnet, for dette er et band som hadde fortjent å ha et større publikum og kunne kanskje ha vært plassert mellom Stavangerkameratene og Sweet.

Alt i alt var konsertene i Teltet en stor suksess, og vi gleder oss allerede til neste år hvor man igjen planlegger å ha telt på Øvre Torv. Takk til både artister og publikum for en flott kveld i Teltet.

 

 

ERNST CLARION HOTELL

For første gang var også konserten på Ernst Hotell utsolgt. På scenen stod Østre Gasværk fra Danmark. Her var det duket for en konsert med høy partyfaktor. De er et Gasolin coverband som spiller slagere fra både Gasolin og Kim Larsen. Publikum lot seg ikke be to ganger, og deltok i allsang og dans på det lille dansegulvet som var. Vi fikk blant annet høre låter som «Hva gør vi nu lille du», «Strengelegen», «Midt om Natten», «Det var Inga og Katinka og Smukke Charlie på sin Harley» og «This is My Life».

Østre Gasværk er av de beste Gasolin coverband fra Danmark og de leverte en Fest med stor F. Dessverre må man si at lyden på Ernst forringet opplevelsen en del. Det var ikke alltid man hørte vokalisten like bra. Men bandet skal ha for at de virkelig gav jernet, og publikums respons fortalte at dette var noe de likte svært godt.

Samarbeidspartnere