Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

DEN 20. DARK SEASON FESTIVALEN I GANG!!

Aktuelt

Hvilken konsertopplevelse vi fikk under årets Kirkekonsert, som denne gang gikk av stabelen i byens «storstue», Q42! Uten forringelse av konsertene i Domkirken, må man si at dette var den beste kirkekonserten i Dark Seasons historie. Et fantastisk lydbilde og lysshow gjorde konserten til mer enn bare en konsert.

Årets festival ble åpnet av Kristiansands ordfører Harald Furre, som berømmet både Liv og Nina for sin innsats for å få til den nå lengstlevende festivalen i Kristiansand.

Frode Gallefoss, årets konferansier, ledet oss gjennom på en lett, ledig og humoristisk måte, men også med dybde, og fra første stund kunne man ane at dette ville bli en meget spesiell konsert.

Det hele åpnet med Bjørn Ole Rasch og Annbjørg Lien som tok oss med på en trolsk reise. Den magiske lyden av hardingfela sammen med et lys- og bildeshow satte publikum i den rette stemningen. Det unike samspillet og spillegleden mellom de to, gjør at man blir revet med at det litt mystiske og melankolske.

Etter Bjørn Ole Rasch og Annbjørg Lien var det Henriette Lie som gikk på scenen. Hun fremførte vise- og kjærlighetssanger som kan smelte et hvert hjerte. Hennes stemmeprakt er en blanding av Sidsel Kyrkjebø, Karoline Krüger og Anne Karin Kaasa. Den enkle stilen og tekstene gir publikum en emosjonell sommerfølelse. Hun avsluttet med «De nære ting» som er en påminnelse til oss alle om å ta vare på hverdagen.

Så var det tid for det første av to musikalske fyrverkeri. Flekkerøy Soulchildren/Teens sang seg inn i manges hjerter med sitt rocke/soul/gospelshow. De var ekte, de var lekne og ikke minst viste de ekte sangglede. Dette var ungdommelig musikk som ble ledet av en meget opplagt og engasjert dirigent. Låtvalget var spennende, engasjerende og som tidligere nevnt et fyrverkeri av sangglede.

Charlie Blackwater fulgte deretter. Han imponerer stort hver gang vi hører han spille på munnspillet, melodier en ikke trodde var mulig å få til. Slik også denne gang. Du tror det ikke før du hører det – hva som er mulig å få til.

 

Deretter var det tid for en av verdens fremste countryartister, vår egen Bjøro Håland. Han fremførte to låter fra hans siste album, den første som han hadde skrevet selv og deretter en låt skrevet at Rolf Løvland, og avsluttet med av countryens evergreens. Bjøro, med en stemme som bare synes å bli bedre og bedre med årene, var i storslag og eide scenen fra første stund, med full kontroll på publikum.

Så kom turen til Anne Karin Kaasa som tok oss tilbake til det litt rolige og melankolske. Hennes stemmeprakt skal man lete lenge etter, og hun blir bare bedre og bedre med årene. Det var en nær og personlig opptreden fra hennes side som trollband publikum. Hun avsluttet med hennes avdøde svigerinnes personlige favoritt, og da var det nesten vanskelig å holde tårene tilbake.

 

Siste artist ut var DDEs vokalist Bjarne Brøndbo, som var konsertens siste fyrverkeri. I løpet av få sekunder var kontakten med publikum opprettet. Gjennom kveldens konferansier fikk vi en noe vågal (sett med Filadelfias øyne) introduksjon, og latteren hos publikum satt løst. Hans to første låter «Rai Rai» og «Vinsjan på kaia» var hentet fra albumet «Rai Rai» som i sin helhet i spilt inn på ved Åros Camping. Bjarne Brøndbo hadde publikum i sin hule hånd, og fikk nærmere 900 publikummere med seg i allsang. Spesielt på den tredje låten «E6» var publikum med. Det var en meget opplagt Bjarne Brøndbo som med sin trønderske humor, selvironi og små historier fra DDEs historie, avsluttet kirkekonserten.

Siste låt var fellessang med alle artistene, og for å sitere Bjarne Brøndbo, «Til dere unge, dette er live». Artistene hadde ikke hatt tid til å øve sammen på fellessangen, men det skulle man ikke tro. Alt satt som et skudd, og publikums respons uteble ikke med trampeklapp gjennom hele fellessangen.

Vi i Dark Season takker artistene for å ha gitt oss en uforglemmelig kveld og en kongeåpning av den 20. Dark Season festivalen. Det er bare å glede seg til fredag og lørdag i Teltet på Torvet.

Samarbeidspartnere