Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

EN KIRKEKONSERT NESTEN "LIKE INN I HIMMELEN".

Aktuelt

Dark Season er endelig i gang igjen. Som vanlig åpnet festivalen med den tradisjonsrike kirkekonserten i Kristiansand Domkirke.

Årets kirkekonsert er kanskje den aller beste noen sinne, både når det gjelder konsertopplevelsen og publikumsmessig.

Mannskoret Gaasehud fikk æren av å åpne konserten, og leverte som vanlig en fantastisk opplevelse. Som Bjørn Eidsvåg sa, «Gaasehud er til å få gåsehud av», og koret er en gjeng med musikalske sjarmører som viser at korsangen fremdeles står sterkt på Sørlandet. De avsluttet sin del av konserten sammen med Bjøro Håland.

Neste artist ut var kanskje Norges beste gospelkor Norwegian Gospel Singers ledet av en svært opplagt Tom Jarle Istad Kristiansen. For et trøkk av en konsert, og nærmere de kjente gospelkorene som har sprunget ut fra den amerikanske baptistkirken, kommer man ikke. Siste låt, før de sang sammen med Bjøro Håland, var et fyrverkeri av stemmeprakt og rytme. Også Norwegian Gospel Singers avsluttet sammen med Bjøro som virkelig får vist hvilken allsidig artist han er.

Siste artist ut under årets kirkekonsert var Bjørn Eidsvåg. Han eide kirkerommet i går. Fra første strofe hadde han publikum i sin hule hånd. Det ble en blanding av kjente sanger, og sanger fra hans biografiske revy, «Etterlyst, Jesus». Det ble mye god humor med litt stikk til kirken og kirkens syn på kvinnelige prester, og han viste hvilken entertainer han er. På sangen «Alt Du Vil Ha» var ikke publikum vanskelig å be da han åpnet for allsang på refrenget. Bjørn Eidsvåg avsluttet med låten «Eg Vil Ikkje Dø» sammen med mannskoret Gaasehud. Det ble en mektig opplevelse.

Kirkekonserten ble som vanlig avsluttet med fellessang ledet av festivalens Grand Ol’ Man, Bjøro Håland. Siste låt ble behørig belønnet med stående trampeklapp, og publikum sang med. Det var en verdig avslutning på en konsert som kan beskrives som «nesten inn i himmelen».

Vi vil også takke Espen Albert som ledet oss trygt gjennom konserten. Med lun humor og rett på sak sørget han for at konserten ble til den festen det ble.

Takk til publikum som møtte opp og bidro til en vanvittig bra stemning. Vi gleder oss til resten av festivalen med kjente og spennende artister.

Samarbeidspartnere