DARK SEASON, LØRAG 22. OKTOBER

Aktuelt

Paul Young gikk på scenen 21:30 og slo an tonen med hit’en «Love of common people».

Han leverte en bra konsert med variert musikk, fra smektende ballader til soulmusikk. Selv om lyden til tider ikke var helt på topp, så var stemningen på topp for alle som hadde kjøpt billett til konserten. Det er ingen tvil om at Paul Young fremdeles har draget, og vi må vel si oss enige med Fædrelandsvennen som skriver at «østrogenfaktoren var meget høy». Vi skulle ønske at flere hadde tatt turen til denne konserten, men de fremmøtte fikk valuta for pengene og nok av plass til å danse og gjenskape 80-tallets diskotek. Paul Young avsluttet med «Every time you go away» og da var publikum med.

På Caledonien Hall var det tre konserter. Første band ut var 4 Weel Dryve. Dessverre for dem så var det kun et fåtall som fikk oppleve en bra gjennomført konsert. Man må berømme bandet for å holde humøret og spillegleden opp til tross for at godt under hundre personer hadde tatt veien dit for å høre på dem. Til gjengjeld fikk de en teknisk sett god konsertopplevelse.

Etter at 4 Weel Dryve hadde avsluttet begynte Caledonien Hall å fylles opp. Det var tid for en av countrymusikkens Grand Ol’ Men, Bjøro Håland sammen med Country Snakes. Det at mannen har passert 70 skulle man ikke tro. Og for en sjarmør på scenen. Hans sjarmerende og til tider litt tørre humor passer godt inn, og tar publikum med storm. Med seg hadde de også Crowtown, sønner av medlemmer i Country Snakes, og med sin ungdommelige spilleglede og vokal gjorde de konserten til en flott opplevelse. Det ble mye allsang, og publikum ropte taktfast på Bjøro.

Kvelden på Caledonien ble avsluttet med Åsmund Åmli Band. De leverte på det jevne. De spilte en blanding av nytt og gammelt, men det var på de gamle låtene at publikum var med. Det skal sies at Åsmund var småsyk der han stod på scenen, så det forklarer at det ikke tok helt av. Underveis var det mange publikummere som forlot Hall’en og det gav god plass til å danse. Lydmessig var det ganske bra.

Jørn Hoel var første artist ut lørdags kveld og spilte på Ernst. Der var relativt greit med publikum. Men som med Unni Wilhelmsen ble det for mye prat mellom sangene, og humoren hans gikk ikke helt hjem hos sindige Sørlendinger. Konserten ble litt kjedelig, men mye skyldes nok også lydkvaliteten i atriet på Ernst. Det gjør at man ikke hører så godt det som blir sagt, og da får man ikke med seg alt som skjer. Også på denne konserten ble man forstyrret av småprat blant publikum.

Siste band ut i Lobbyen på Ernst Hotell var The Bjorvands. De leverte en knallbra konsert, og for første gang var det veldig god lyd i atriet. Guttene spilte bra, sang bra og med sin sørlandshumor fikk de god kontakt med de som hadde møtt opp. The Bjorvands spilte en god og variert musikk, og de er kanskje et av Sørlandets beste band rent teknisk – både musikalsk og sangmessig.

Samarbeidspartnere