Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

DOMKIRKEKONSERTEN HAR SPARKET I GANG DARK SEASON 2014

Aktuelt

Dark Season 2014 er endelig i gang. Årets konsert i Kristiansand Domkirke er musikalsk en av de beste konsertene på svært lenge. Publikums respons både under og etter konserten viser at vi traff godt med våre artister. Reidar Mosland ledet konserten på en lekende og god måte som passer til de artistene som inntok scenen.

Først ut var Bjøro Håland som med sin fantastiske stemme tok oss gjennom en rekke salmer som står ham nær, og som gir en noe andektig start på det som skulle komme.

Neste artist eller artister ut var The City som består av Maren og Charlotte Wallevik Hansen. De to sjarmerte publikum i senk med sitt gitarspill og flotte stemmer. Vi kommer til å høre mere til dem i fremtiden, det er det ingen tvil om. Kristiansand har nok en gang fostret dyktige artister.

Neste artist ut var Øyvind «Elg» Elgenes. Han er så absolutt blant toppen av norske artister, enten det gjelder rock eller visesang. Hans kraftige og litt rustne stemme bærer godt i Domkirken, og visene han fremførte under kveldens konsert viser at han kan lage «Storm» også i kirkerommet. Publikums applaus viste at han virkelig traff. Dessverre ble det litt kluss med det tekniske under et par av låtene, men det ødela ikke konserten.

Rita Eriksen var nest siste artist. Med vakre ballader og viser fenget hun publikum og viste hvilken artist hun er. Hun og bandet viste godt samspill og humor, noe som kom frem da en kabel løsnet og de måtte vente på teknikeren. «Det begynte i alle fall bra», var kommentaren fra scenen. Musikken til Rita er både melankolsk og glad, noe tekstene hennes også vitner om. Hennes vakre stemme passer godt i Domkirken.

Sist ut av våre artister var Russ Taff. Med mye humor entret han scenen og det tok ikke lange tiden før publikum fikk høre hva mannen er god for. Han har en stemme og en stil som fenger, selv på litt mer rolige låter som han fremførte i dag. Russ Taff har en stemmeprakt som svært få andre innen gospelsjangeren. Sammen med sin pianist fikk han vist seg frem fra en side som nok var ukjent for en del av publikummet i Domkirken. Hans sørstatsstemme og stil minner mye om «bluegras» og er vel det man kan kalle «country-gospel».

Som vanlig ble konserten i Domkirken avsluttet med fellessang, hvor Bjøro ledet an. Avslutningen stod i stil med resten av konserten. Publikumsresponsen var god. Flere av dem vi snakket med sa at dette var en fantastisk konsert, gode artister og vakker musikk. Som en sa; fra litt «røff» visesang til det vakre og myke.

De som ikke var til stede, har virkelig gått glipp av en vakker og flott konsert. Nå gleder vi oss til resten av Dark Season festivalen 2014.

Det er bare å kjøpe billetter til våre øvrige konserter.

Samarbeidspartnere