Artister

For mer info

Se facebook

Sponsorer

OPPSUMMERING/ RAPPORT FRA DARK SEASON 2012 - 15 ÅRS JUBILEUMET

Aktuelt

DARK SEASON HAR PRØVD Å GI ET LITE RESYMÈ AV HVORDAN KONSERTENE BLE OPPFATTET, BÅDE FRA VÅR SIDE OG PUBLIKUM'S SIDE. ÅRETS DARK SEASON HADDE EN STERK RETROPROFIL. I TILLEGG HADDE VI NORSKE ARTISTER SOM ER BLANT DE MEST POPLÆRE PÅ PLATEMARKEDET. RETRO-ARTISTENE VAR BLANT DE STØRSTE I SIN PERIODE, OG DET ER MED NOE UNDRING VI REGISTRERER AT NIK KERSHAW IKKE TREKKER BEDRE. LIKEVEL, VI KONKLUDERER MED AT ARTISTER, LYD OG LYSFOLK HAR BIDRATT STERKT TIL FLOTTE MUSIKALSKE OPPLEVELSER. TAKK TIL ALLE DARK SEASON ENTUSIASTER.

Slade

 

Tilbake til 70-tallet hvor Glamrocken hadde sin storhetstid. Slade leverer et godt show, og i løpet av konserten serverte de hits etter hits, og skapte stemning og allsang. Det er spesielt på låter som Far Far Away og My Oh My at man hører publikums engasjement. Men også sanger som Cum On Feel The Noize, Mama We’re All Crazy Now, Get Down Get With It skaper allsang og engasjement fra publikum. Selv om lyden ikke til en hver tid var optimal, så gav de jernet og de gav publikum en god opplevelse.

 

Nik Kershaw

 

Dette var teknisk og musikalsk en av de to beste konsertene under årets Dark Season, i alle fall i følge andre musikere som hadde vært til stede på konserten. Nik Kershaw er kanskje ikke den som prater mest på scenen, men det han leverer av musikalitet og engasjement er av topp kvalitet. Konserten var en blanding av nytt og gammelt materiale, skjønt det var de gamle slagerne fra 80-tallet som virkelig fikk publikum med på en fantastisk reise. Den første av de gamle låtene var The Riddle, og deretter kom en rekke låter som Wouldn’t It Be Good, Human Race, Rose og selve finalen var I Won’t Let The Sun Go Down On Me, hvor publikum ble invitert til allsang og gjett om de tok i mot invitasjonen. Synd at ikke flere fikk med seg denne konserten, for de som ikke var der gikk virkelig glipp av en fantastisk konsert.

 

Boney M

 

Fest, Vorspiel, Sykkeltur til Skagen. Det er slik man best kan oppsummere Boney M’s konsert under Dark Season. Når konserten åpner med Daddy Cool, så vet man at nå er festen i gang. Deretter fulgte den ene kjente slageren etter den andre, og publikum er villig med på reisen gjennom disco’ens storhetstid. Ma Baker, Rivers of Babylon, Rasputin, Brown Girl In The Ring, Gotta Og Home, Hooray, Hooray, It’s A Holi-Holiday og en rekke andre hits gjorde dette til en fest det er lenge siden vi har opplevd under Dark Season. Under siste nummer ble flere av publikum invitert opp på scenen for å danse og showe sammen med dem. At de ikke har et band med seg gjør ikke så mye, for når de først er i gang, så glemmer man det. Boney M. flørtet med publikum, og publikum svarte villig på denne flørten. Det var rett og slett morsomt. Konserten var også en av to konserter som var utsolgt før festivalen hadde begynt. I dag er det kun Liz Mitchell som er tilbake av den opprinnelige gruppen.

 

Smokie

Også Smokie har hatt utskiftninger, og i dag er det kun en igjen fra det opprinnelige bandet som produserte danseslagere og «allsanger» på løpende bånd. Uten tvil er det nok Living Next Door To Alice som får frem den sterkeste allsangen. Men også låter som Lay Down In the Arms of Someone, Wild Wild Angels, Mexican Girl, Needles and Pins og If You Know How To Love Me lokker frem både dansefoten og allsangen. Publikum er med og skaper en fest og en stemming som smitter over på bandet, og da vet man at man får en top opplevelser. Å si at det var fullt er en mild beskrivelse.

 

D.D.E

De er profesjonelle entertainere, og uten tvil leverte de kanskje en av de to beste liveopplevelsene under årets Dark Season. Med en blanding av nytt og gammelt materiell, satte de standarden. De sjarmerer publikum med tekster og humor. Rompa Mi, E6, Rai-Rai, Vinsjan På Kaia, Det Går Likare No er sanger som får publikum til å gå nesten fra vettet, spesielt damer fra + 35. Det er rett og slett fest på sitt aller beste. En stund trodde undertegnede at vi måtte avbryte konserten for å sikre gulvet bedre for det gynget kraftig da folk danset, hoppet og gav seg i kast med dans og allsang. Det er sånn vi liker at det skal være. Så får det heller være at gulvet var noe seigt etter noen liter med «væske» som hadde havnet på gulvet. Caledonien tok tak og hadde en grundig vaskejobb dagen derpå.

 

Vidar Johnsen

En av Norges aller fremste popartister og låtskriver. Konserten på Ernst var en fantastisk opplevelse, og i dag er han en bedre entertainer og sanger enn da han var vokalist i Vamp, mener vi. Han veksler mellom det nesten sakrale til de røffe rockemelodier, og uansett hva han gjør så har han publikum i sin hule hånd. Man kan nesten bli religiøs når man får lov til å få med seg denne konserten. Til de som ikke var der, synd - for dere gikk glipp av noe stort her. Ernst har et fantastisk lokale for konserter rent lydmessig og står ikke særlig tilbake for Kilden. Lyden på denne konserten får terningkast 6.

 

Tønes

Her snakker vi om en entertainer, en stand-up komiker som bruker musikken til å spre muntre tekster om dagligdagse ting. Hans humor er litt sånn tørrvittig, og det nærmeste vi har av denne type morsomme og underfundige tekster, er de man kjenner gjennom Øystein Sunde og kanskje Vaselina Bilopphøggers. Denne konserten var utsolgt to uker før festivalen begynte, og i ettertid så ser man vi kunne ha hatt ham på en større scene for etterspørselen etter billetter var stor. Historien om jakten på brilleetuiet, spille Yatzy, problem med fluer, om Olga som er ute og kjører bil med sin venninne, er låter som frembringer både smil, latter og gjenkjennende øyeblikk.  Ingen tvil om dette er en artist vi kommer til å høre mye til i årene som kommer. Hans siste album fikk terningkast 5 i Dagbladet, og da vet man at det er kvalitet man blir servert. Vi tipper Tønes kommer tilbake.

 

Pål Angelskår

Sangeren og låtskriveren fra Minor Majority leverte en av Dark Season’s koseligste konserter. Etter hvert ble kjelleren Hos Naboen fylt opp og publikum fikk en lun og stemningsfull konsert. Låtskriveren Angelskår lager flotte låter, dype tekster og de presenteres med innlevelse. I tillegg hadde han et band med seg som tydelig trivdes. Pål Angelskår anbefales både som soloartist og som del av Minor Majority.

 

Steve Harley, Accoustic Trio

Steve Harley er en mann med et uberegnelig humør – så også både før og under denne konserten. Men når han først kom i gang, fikk parkert nykkene sine og begynte å fokusere på musikken ble det en meget bra konsert. Rent spilleteknisk, var dette i tillegg en av de beste konsertene under årets festival.

 

Sarah Pierce, Leslie Ellis og Casey Kelly

Hyggelig gjensyn med gjengangere på festivalen. Sarah Pierce var debutant og utfylte Ellis/ Kelly på en meget god måte. Deres konsert var en bra innledning til Steve Harley. De er alle dyktig musikere og låtskrivere, og har skrevet låter for de aller største innen country. Noen poplåter har det også blitt.

 

Fabulous Could Have Beens

Dette er Dark Seasons husband…….og partyband. Fabulous hadde konsert på CD’en fredag og på Ernst lørdag. Fabulous leverer alltid og med fullt trykk. I tillegg til opptredener, stiller de også opp på sponsorarrangementer etter ønske fra flere av våre sponsorer. En konsert med Fabulous er en reise gjennom popens- og rockens historie.

 

Sordal og Ragged Glory

Dark Season prøver å slippe lokale artister til. I år gjorde vi det i Domkirken, på Kick og på CD’en. Sordal er mest kjent gjennom Radio Jam. Han leverer en bra konsert på CD’en som oppvarming til Boney M. Ragged Glory fikk æren av å varme opp for Slade. Dette er erfarne musikere som leverer en bra konsert på Kick fredag.

 

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars

Dyktige musikere med egenkomponerte låter. De som forlot lokalet etter Boney M, burde ha holdt igjen. Dette var en bra konsert med motiverte musikere som hadde fortjent stinn brakke. De som var der gav tilbakemeldinger om en meget bra konsert. Olav Larsen kommer vi til å høre mer til i fremtiden.

 

Bjøro Håland m/ band

Bjøro spilte for en godt besatt Hall. Flotte låter og et meget bra band. Mange av publikummerne hadde kommet for å høre D.D.E. De ble meget overrasket over låtkvalitet og trøkk fra country­veteranen. Men Bjøro – neste gang spiller du «The Door».

 

Humble Servants og William Hut

Disse spilte på Ernst fredag. Hut er en veteran innen bransjen og leverer på det jevne. Dyktig band og god lyd skaper en bra konsert. Humble Servants startet som et studioprosjekt og har utviklet seg til å bli et bra liveband. Kjente musikere, god koring og kjempelyd gir til sammen en bra konsert. Men, Dark Season kunne tenkt seg flere publikummere her.

 

Åsmund Åmli Band

 

Fredag på Caledonien Hall må vel kalles den perfekte partykvelden. Åsmund Åmli Band feirer sitt 15-års jubileum og hvilken festaften de gav oss. Med sin energi, sin humoristiske tekster, morsomme historier og muntre historier, og fengende melodier tar de publikum med storm. Og en nesten full Caledonien Hall var med fra første strofe med dans og allsang. Åsmund Åmli Band har vært med oss i en årrekke, og de trekker alltid mye folk. Og når publikum får servert Stomp og Vatn, så kunne de nok ha holdt på en time til med refrenget uten at publikum hadde sagt noe på det. Og for en oppladning til D.D.E. Fredagen på Hall’en er nok en av de beste partyaftenene vi noen gang har hatt. Vi tar av oss hatten for disse gutta som har gitt oss så mye glede, fest og stemning i de femten årene de har holdt på. Gratulerer med 15-års jubileet, og fortsetter dere å spille – så høres vi kanskje igjen på Dark Season.

Samarbeidspartnere